Toezicht en straatcoaches

Toezichthouders of straatcoaches nodig in uw buurt?

Voel je weer veilig

Er kunnen zich allerlei situaties voordoen waardoor mensen zich niet meer veilig voelen in hun woning of buurt. Vaak gaat het hierbij om geluidsoverlast of om jongeren die op straat alcohol of drugs gebruiken, of rondhangen in portieken, speeltuinen of bij de ingang van een winkelcentrum. Met als gevolg dat buurtbewoners hun huis niet meer uit durven of bepaalde delen van de buurt vermijden.

In dit soort situaties kan het een slimme zet zijn om toezichthouders of straatcoaches van Connect Security in te zetten. Neem vrijblijvend contact met ons op om te bespreken hoe  wij u kunnen helpen om ervoor te zorgen dat iedereen zich weer veilig voelt.

  • Herstel het gevoel van veiligheid in uw buurt
  • Nauw contact met gemeente en politie
  • Meer dan 15 jaar ervaring in uiteenlopende situaties
toezicht
toezicht2

Het verschil tussen een toezichthouder en een straatcoach

Hoewel het werk van toezichthouders en straatcoaches erg op elkaar lijkt, zijn er toch enkele nuanceverschillen.

Onze toezichthouders zijn preventief aanwezig op locaties waar zich regelmatig problemen voordoen, zoals woonwijken, winkelcentra en treinstations. Ze surveilleren door het gebied en spreken mensen op gepaste wijze aan op hun gedrag. Ze zijn de ogen en oren van de gemeente in de wijk en staan in nauw contact met de politie. Ze zorgen ervoor dat de buurt leefbaar blijft en proberen de kans op inbraken, vandalisme en overlast zo veel mogelijk in te perken. Een toezichthouder heeft daarbij niet dezelfde bevoegdheden als een BOA of een politieagent.

Straatcoach

Straatcoaches richten zich specifiek op jongeren die overlast veroorzaken. Ze brengen in kaart wat de achtergrond is van deze jongeren, wat hun beweegredenen zijn en met welke problemen zij kampen. Vervolgens proberen ze een band met hen te bouwen. Daarbij spreken ze jongeren niet alleen aan op wangedrag, maar geven ze ook complimenten voor goed gedrag. En doordat ze meer op gelijke voet staan met de jongeren, kunnen ze gemakkelijker contact met hen maken. Dit komt de rust en veiligheid in de wijk ten goede.

straatcoach-980x360

Toezichthouders en straatcoaches van
Connect Security

De ene gemeente is de andere niet en elke situatie vraagt om een eigen aanpak. Daarom bekijken we per geval welke toezichthouders en/of straatcoaches we inzetten. Zij werken nauw samen met bewoners, de politie en andere betrokkenen, zodat veiligheidsproblemen snel en accuraat worden opgelost.

Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Recensies

De afgelopen jaren hebben wij voor en met talloze organisaties gewerkt.
Hieronder enkele referenties waar we trots op zijn:

hillen-en-roosen

Werk al velen jaren met connect security.
Mijn ervaring met het bedrijf. En eigenaar Serkan. Is super.
Altijd op tijd kunnen leveren. Goed personeel. Altijd dat beetje extra.
Mocht je iemand zoeken in beveiliging of verkeersregelaar. Dan raad ik connect zeker aan.
Serkan bedankt. Je collega Alami in IJmuiden doet zijn werk uitstekend. Krijg de complimenten van de opdrachtgever.

Raymond Kollmuss

Hillen & Roosen

logo_gemeente-amsterdam

In de 12 jaar dat ik als Adviseur Openbare orde en veiligheid heb gewerkt in Amsterdam heb ik Connect Security kunnen inzetten op complexe uitdagingen. De kracht van Connect Security zit enerzijds in de koppeling kunnen maken tussen praktijk en strategie. Daarmee bedoel ik dat men in staat is goed de complexiteit en omgeving te lezen om dan gezamenlijk een strategie te bepalen voor inzet. Anderzijds de flexibiliteit en kwaliteit van personeel. Zelfs op korte termijn inzetten met de juiste personen is geen probleem. Met name in complexe wijken waarin snel schakelen op maat nodig is kwam Connect Security op het juiste moment. Daarnaast kent men en weet men een koppeling te maken met "de straat". Men heeft personeel die de straat begrijp, de taal kent en cultuur kent maar ook kan schakelen op directieniveau. Die wisselwerking is heel belangrijk.

Augusto de Campos Neto

Gemeente Amsterdam

Scroll to Top