PIKETNUMMER: 020 - 337 43 69
Beveiliger zorg winkel

Waarom een beveiliger in de zorg en winkels onmisbaar is

Gepubliceerd op:

Jaarlijks wordt er gemiddeld zo’n 1,8 miljard euro gestolen uit Nederlandse winkels. Niet voor niets zien steeds meer winkeliers de waarde in van preventieve beveiliging. Dit zijn alleen nog maar cijfers die winkels betreffen. Ook de zorg heeft – mede door de hoge werkdruk – de handen vol aan agressie, ongewenst gedrag en het controleren van de naleving van de huidige maatregelen. In deze blog leggen we uit waarom een beveiliger in de zorg én winkels onmisbaar is.

Preventieve beveiliging inzetten in de zorg

De druk in de zorg is hoog. Zeker met de recente coronamaatregelen stapelen de werkzaamheden zich op voor medisch personeel. Steeds meer ziekenhuizen, zorginstellingen en klinieken kiezen ervoor om preventieve beveiliging in te zetten. Een gespecialiseerde beveiliger kan namelijk bepaalde taken overnemen om de druk op het zorgpersoneel te verlichten.

Denk hierbij aan:

  • Als gastheer bezoekers en familieleden ontvangen en doorverwijzen naar de juiste afdeling;
  • Ondersteuning bieden op de afdelingen;
  • Screenen en afwijkend gedrag signaleren;
  • Controleren of de huidige richtlijnen nageleefd worden.

Met name de huidige coronamaatregelen brengen veel extra controletaken met zich mee. Taken waar het verplegend personeel geen tijd voor heeft. Zo kan een beveiliger controleren of er een bepaald aantal bezoekers per patiënt binnenkomt, of mensen een mondkapje dragen en of de anderhalve meter afstand nageleefd wordt. Ook zijn zij getraind om de veiligheid voor zowel bezoekers als verplegend personeel te waarborgen. Allemaal extra werkzaamheden waar zorgpersoneel geen tijd voor heeft.

Beveiliger zorg winkel

Is winkelbeveiliging dan ook noodzakelijk?

Maar niet alleen de druk op het zorgpersoneel ligt hoog, ook winkelmedewerkers en retailondernemers zitten regelmatig met de handen in het haar. Want de cijfers liegen er niet om. Uit onderzoek van internationaal bedrijf Checkpoint Systems blijkt dat er jaarlijks voor maar liefst meer dan 1,8 miljard gestolen wordt uit Nederlandse winkels. En dit gaat alleen nog maar om diefstalcijfers.

Ook winkeliers hebben momenteel te maken met strenge maatregelen. Maatregelen waar het winkelpersoneel niet altijd voor getraind is en bovendien ook geen tijd voor heeft. Daarom kan een winkelbeveiliger veiligheid bieden én tegelijkertijd zorgen dat alle maatregelen nageleefd worden.

Bijvoorbeeld:

  • Het naleven van een deurbeleid (maximumaantal bezoekers, gebruik van mandje/winkelwagen);
  • Afwijkend gedrag van bezoekers signaleren en aanspreken;
  • Zorgen voor een veilig gevoel voor zowel medewerkers als bezoekers;
  • De kans op winkeldiefstal verkleinen.

Daarnaast is het voor winkelmedewerkers een geruststelling dat een winkelbeveiliger zorgt dat alle maatregelen gehandhaafd worden en de kans op winkeldieven verkleind wordt.

collectieve beveiliging

Beveiliging in de zorg en winkels is onmisbaar

Veel zorginstellingen, ziekenhuizen en winkeliers zullen bevestigen dat beveiliging in de zorg en winkels onmisbaar is. Niet alleen fungeert een beveiliger als de oren en ogen van de winkeleigenaar of leidinggevende, ook staan zij in veel gevallen klaar als gastheer. Een beveiliger die ook als gastheer optreedt, weet precies hoe hij mensen op een respectvolle en nette manier aanspreekt. Ook zijn zij getraind om ongewenst gedrag te signalaren én te voorkomen.

De beveiligers van Connect Security zijn speciaal opgeleid om op een toegankelijke manier met mensen om te gaan en te zorgen dat alle regels nageleefd worden. Dit altijd op een professionele manier en met empathie. Zeker in de zorg kunnen emoties hoog oplopen, bijvoorbeeld na het overlijden van een dierbare. Door preductive profiling toe te passen, zorgen we ervoor dat afwijkend of ongewenst gedrag direct opgespoord en opgelost wordt. Dit is een methodiek die ervoor zorgt dat beveiligers afwijkend en verdacht gedrag kunnen signaleren. Hierdoor kunnen escalaties en overtredingen voorkomen worden.

Benieuwd of wij uw winkel of zorginstelling kunnen ondersteunen met een beveiliger die bij je past? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij zorgen altijd dat wij een gespecialiseerde beveiliger koppelen aan uw hulpvraag, ook met spoed indien nodig.

Beveiliger nodig?

Met meer dan 20 jaar ervaring staan wij graag voor u klaar. Wij zijn binnen 1 á 2 uur ter plaatse als dat nodig is.

Recensies

De afgelopen 15 jaar hebben wij voor én met talloze organisaties gewerkt.
Hieronder enkele referenties waar we trots op zijn:

Augusto de Campos Neto

Gemeente Amsterdam

"In de 12 jaar dat ik als Adviseur Openbare orde en veiligheid heb gewerkt in Amsterdam heb ik Connect Security kunnen inzetten op complexe uitdagingen. De kracht van Connect Security zit enerzijds in de koppeling kunnen maken tussen praktijk en strategie. Daarmee bedoel ik dat men in staat is goed de complexiteit en omgeving te lezen om dan gezamenlijk een strategie te bepalen voor inzet. Anderzijds de flexibiliteit en kwaliteit van personeel. Zelfs op kortetermijninzet met de juiste personen is geen probleem. Met name in complexe wijken waarin snel schakelen op maat nodig is, kwam Connect Security op het juiste moment. Daarnaast kent men en weet men een koppeling te maken met "de straat". Men heeft personeel die de straat begrijpt, de taal kent en cultuur kent, maar ook kan schakelen op directieniveau. Die wisselwerking is heel belangrijk."

Raymond Kollmuss

Hillen & Roosen

"Werk al velen jaren met connect security.
Mijn ervaring met het bedrijf. En eigenaar Serkan. Is super. Altijd op tijd kunnen leveren. Goed personeel. Altijd dat beetje extra. Mocht je iemand zoeken in beveiliging of verkeersregelaar. Dan raad ik connect zeker aan. Serkan bedankt. Je collega Alami in IJmuiden doet zijn werk uitstekend. Krijg de complimenten van de opdrachtgever."