PIKETNUMMER: 020 - 337 43 69
werken als beveiliger

Werken als beveiliger

Gepubliceerd op:

De oren en ogen van een organisatie, zo zou je een beveiliger kunnen omschrijven. Maar als beveiliger doe je eigenlijk nog veel meer. Denk aan screening, preventief handelen, assistentie bieden en het veiligheidsgevoel van mensen vergroten. Bij Connect Security zijn we altijd op zoek naar goede beveiligers die willen meegroeien in ons bedrijf. Daarom leggen we in deze blog precies uit welke allround taken én eigenschappen belangrijk zijn om te werken als beveiliger.

Waarom is beveiliging zo belangrijk?

Een veilig gevoel ervaren is voor iedereen belangrijk en zeker op het werk. Niet voor niets is beveiliging één van de belangrijkste onderdelen van menig bedrijf of organisatie. Toch worden de taken van een beveiliger nogal eens onderschat. En dat terwijl beveiligers een enorme verantwoordelijke functie hebben, namelijk het waarborgen van de veiligheid.

Beveiliging is een combinatie van maatregelen om personen, goederen, werkplekken en (openbare) leefomgevingen te beschermen. Connect Security ziet dat beveiliging een steeds bredere invulling krijgt. Denk hierbij aan het assisteren van zorgpersoneel en extra ondersteuning bieden in tijden van crisis, zoals bij de coronapandemie.

Welke taken heeft een beveiliger precies?

Als beveiliger is het belangrijk dat je alles hoort en ziet. Daarbij is observeren van groot belang, zoals het screenen van mensen die het pand betreden of van tevoren al zien dat iemand zich anders gedraagt. Toch is beveiliging heel breed en eigenlijk kan een beveiliger in veel verschillende situaties nodig zijn.

De meest voorkomende taken van een beveiliger zijn:

De combinatie van deze taken vereist een multidisciplinaire beveiliger die meer doet dan alleen de traditionele beveiligingstaken. Vandaag de dag kan een beveiliger ook een gastheer/vrouw zijn die verantwoordelijk is voor het eerste contact. Toch weet je ook professioneel op te treden als een situatie dreigt te escaleren. Je begrijpt wat je taken zijn en wat je als beveiliger mag.

Welke eigenschappen zijn belangrijk voor een beveiliger?

Als beveiliger maak je makkelijk contact en neem je initiatief om mensen op een positieve manier aan te spreken. Een belangrijk onderdeel van jouw beveiligingstaken is dat je het veiligheidsaspect nooit uit het oog verliest. Het signaleren en rapporteren van afwijkingen is een belangrijk onderdeel van de taken van een beveiliger. De werkzaamheden kunnen heel divers zijn, daarom is het belangrijk om je flexibel op te stellen. Veranderende omstandigheden kunnen ervoor zorgen het aanbod van werk zomaar kan veranderen, denk bijvoorbeeld aan de coronapandemie. Hierdoor was in korte termijn veel behoefte aan extra beveiligers.

Daarnaast zijn de volgende eigenschappen voor een beveiliger belangrijk:

  • Representatief overkomen;
  • Analyserend vermogen;
  • Inlevingsvermogen;
  • Goede sociale én communicatieve vaardigheden;
  • Verantwoordelijkheidsgevoel;
  • Initiatief durven nemen;
  • Flexibel in kunnen spelen op situaties en snel kunnen schakelen;
  • Stressbestendig;
  • Zelfstandig en in teamverband kunnen werken.

Daarnaast is het goed om je te realiseren dat je als beveiliger dag en nacht ingezet kunt worden. Het voordeel hiervan is dat je bijvoorbeeld overdag vrij kunt zijn om in alle rust jouw huishouden te doen, te winkelen, te sporten of te genieten van een zomerse dag.

Wil jij werken als beveiliger?

Connect Security ziet de beveiliger als onmisbare functionaris in onze samenleving. De voortdurende veranderende wereld vereist een beveiliger met adaptief leervermogen om gericht in te kunnen spelen op de specifieke behoefte. Connect Security staat voor een kwalitatieve dienstverlening en is door haar betrouwbare, flexibele en betrokken opstelling onderscheidend in de beveiligingssector.

Daarom zijn wij op zoek naar (aspirant) beveiligers die een oprechte passie voor het vak hebben (of het vak willen leren). Dit kan heel breed zijn, van receptiediensten tot beveiliging op locatie. Het belangrijkste is dat je enthousiast bent, flexibel kunt zijn én wilt werken bij een snelgroeiend bedrijf, waarbij je echt ‘part of the team’ bent. Bij ons ben je als beveiliger geen nummertje, we staan als team altijd voor elkaar klaar.

Denk jij nu: “Dit is echt iets voor mij!” Bekijk dan onze vacatures en solliciteer op je droombaan.

Beveiliger nodig?

Met meer dan 20 jaar ervaring staan wij graag voor u klaar. Wij zijn binnen 1 á 2 uur ter plaatse als dat nodig is.

Recensies

De afgelopen 15 jaar hebben wij voor én met talloze organisaties gewerkt.
Hieronder enkele referenties waar we trots op zijn:

Augusto de Campos Neto

Gemeente Amsterdam

"In de 12 jaar dat ik als Adviseur Openbare orde en veiligheid heb gewerkt in Amsterdam heb ik Connect Security kunnen inzetten op complexe uitdagingen. De kracht van Connect Security zit enerzijds in de koppeling kunnen maken tussen praktijk en strategie. Daarmee bedoel ik dat men in staat is goed de complexiteit en omgeving te lezen om dan gezamenlijk een strategie te bepalen voor inzet. Anderzijds de flexibiliteit en kwaliteit van personeel. Zelfs op kortetermijninzet met de juiste personen is geen probleem. Met name in complexe wijken waarin snel schakelen op maat nodig is, kwam Connect Security op het juiste moment. Daarnaast kent men en weet men een koppeling te maken met "de straat". Men heeft personeel die de straat begrijpt, de taal kent en cultuur kent, maar ook kan schakelen op directieniveau. Die wisselwerking is heel belangrijk."

Raymond Kollmuss

Hillen & Roosen

"Werk al velen jaren met connect security.
Mijn ervaring met het bedrijf. En eigenaar Serkan. Is super. Altijd op tijd kunnen leveren. Goed personeel. Altijd dat beetje extra. Mocht je iemand zoeken in beveiliging of verkeersregelaar. Dan raad ik connect zeker aan. Serkan bedankt. Je collega Alami in IJmuiden doet zijn werk uitstekend. Krijg de complimenten van de opdrachtgever."