PIKETNUMMER: 020 - 337 43 69

5 redenen waarom beveiliging zo belangrijk is

Gepubliceerd op:

Een haven waar veel veiligheidsrisico’s bij komen kijken, winkels waar een hoog diefstalgehalte is en wijken waar veel overlast is; beveiliging inzetten kan op veel verschillende locaties. Maar, beveiliging is veel meer dan dat! Ook zijn er steeds meer beveiligers die tegelijkertijd als gastheerfunctie fungeren. Ze ontvangen gasten, wijzen de weg, voeren identiteitscontrole uit en zorgen voor sleutelbeheer. In deze blog delen we 5 redenen waarom beveiliging zo belangrijk is.

1.     Beveiliging vermindert risico’s

Beveiligen draait in het algemeen om het voorkomen van risico’s, zoals: diefstal, geweld en ongewenst gedrag. Een beveiliger ter plaatse straalt autoriteit uit, maar is tegelijkertijd toegankelijk en behulpzaam. Door beveiliging in te zetten handel je als organisatie preventief, waardoor risico’s verminderd worden. Winkels waar diefstal een groot probleem is hebben vaak te maken met hoge dervingskosten. Deze kosten lopen uiteindelijk alleen maar op als er geen maatregelen genomen worden. Een winkelbeveiliger kan in zulke situaties zorgen dat het risico op diefstal sterk verminderd wordt. En zo zijn er vele situaties denkbaar waarbij beveiliging de risico’s vermindert.

5 redenen waarom beveiliging zo belangrijk is

2.     Professionele uitstraling door een beveiliger als gastheer

Steeds vaker fungeren beveiligers als gastheer, waarbij ze bezoekers en medewerkers ontvangen en welkom heten. In deze functie zorgt de beveiliger voor een toegankelijke uitstraling, waarbij bezoekers met vragen terecht kunnen.

In deze situatie kan de beveiliger als gastheer zorgen voor:

  • Het ontvangen en wegwijs maken gasten en medewerkers;
  • Sleutelbeheer;
  • Identiteitscontrole;
  • Administratieve ondersteuning/registratie;
  • Controleren en naleven van regels en maatregelen;
  • Preventief toezicht op ongewenst gedrag.

Steeds meer organisaties realiseren dat een beveiliger als gastheer zorgt voor een professionele uitstraling, wat ook nog zorgt voor preventief toezicht op ongewenst gedrag.

3.     Bereik het beste resultaat door integraal samen te werken

Een goede samenwerking met het juiste beveiligingsbedrijf is belangrijk. Wat wil je als organisatie bereiken? En wat is er nodig om de veiligheid integraal te kunnen waarborgen? Hierbij is het van belang om niet alleen klakkeloos een beveiliger in te zetten, maar vooral om echt een gericht plan van aanpak te maken. Dit doen wij bij Connect Security door samen de wensen en doelen te bespreken en vooral korte lijnen te houden. Zo kunnen we continu monitoren of de beveiliging het gewenste effect heeft en bijsturen wanneer nodig. Door integraal samen te werken, zorg je voor het beste resultaat.

4.     Beveiliging en straatcoaches voorkomen overlast op straat

Veel woonwijken en winkelcentra hebben regelmatig te maken met overlast van hangjongeren, daklozen of ongewenste gasten. Dit kan een onveilig gevoel creëren voor de bewoners in de omgeving, evenals bezoekers. Daarom worden beveiligers ook als toezichthouders en straatcoaches ingezet, zodat zij surveilleren op vooraf bepaalde routes. Denk hierbij aan woonwijken, winkelcentra en stations. Hierdoor wordt overlast voorkomen en nemen inbraken en berovingen sterk af. Toezichthouders zijn toegankelijk, makkelijk te benaderen en staan mensen graag te woord. Daarnaast hebben zij nauw contact met de politie en gemeente, zodat zij op de hoogte zijn van alles wat er speelt in de wijk.

5 redenen waarom beveiliging belangrijk is

5.     Veiligheid garanderen voor (zorg)medewerkers

Vooral medewerkers in gespecialiseerde zorginstellingen krijgen nogal eens te maken met onverwachte of onveilige situaties die gemakkelijk uit de hand kunnen lopen. Denk hierbij aan agressieve patiënten of familieleden waarbij de emoties hoog oplopen. Hierdoor kan de veiligheid voor zorgmedewerkers soms niet gewaarborgd worden. Door gespecialiseerde beveiligers ter plaatse in te zetten, kunnen zij ondersteuning bieden waar nodig. Dit kan gaan bij het toedienen van medicatie, maar ook bij het kalmeren van mensen waarbij de emoties hoog oplopen. Daarnaast kunnen zij de toch al vaak overbelaste zorgmedewerkers ondersteunen door mensen te ontvangen en de weg te wijzen.

Ga oplossingsgericht te werk met een onderscheidend beveiligingsbedrijf

Samengevat kan beveiliging heel breed zijn. Van beveiliging bij objecten, winkels of zorginstellingen. Maar ook preventief op bouwterreinen en havens. Wat vooral heel belangrijk is dat een goede samenwerking begint bij een goed plan van aanpak. Een plan waarbij alle problemen en wensen besproken worden.

Bij Connect Security draait alles om korte lijnen, persoonlijk contact en vooral het bereiken van de juiste oplossingen. Door samen te werken met medewerkers gaan wij altijd oplossingsgericht te werken. Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat we zo snel mogelijk het beste resultaat bereiken? Dát is wat ons onderscheidend maakt. Wij kijken altijd of het beter kan en denken proactief mee. Onze beveiligers fungeren als de oren en ogen van de organisatie! Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem – geheel vrijblijvend- contact met ons op.

Beveiliger nodig?

Met meer dan 20 jaar ervaring staan wij graag voor u klaar. Wij zijn binnen 1 á 2 uur ter plaatse als dat nodig is.

Recensies

De afgelopen 15 jaar hebben wij voor én met talloze organisaties gewerkt.
Hieronder enkele referenties waar we trots op zijn:

Augusto de Campos Neto

Gemeente Amsterdam

"In de 12 jaar dat ik als Adviseur Openbare orde en veiligheid heb gewerkt in Amsterdam heb ik Connect Security kunnen inzetten op complexe uitdagingen. De kracht van Connect Security zit enerzijds in de koppeling kunnen maken tussen praktijk en strategie. Daarmee bedoel ik dat men in staat is goed de complexiteit en omgeving te lezen om dan gezamenlijk een strategie te bepalen voor inzet. Anderzijds de flexibiliteit en kwaliteit van personeel. Zelfs op kortetermijninzet met de juiste personen is geen probleem. Met name in complexe wijken waarin snel schakelen op maat nodig is, kwam Connect Security op het juiste moment. Daarnaast kent men en weet men een koppeling te maken met "de straat". Men heeft personeel die de straat begrijpt, de taal kent en cultuur kent, maar ook kan schakelen op directieniveau. Die wisselwerking is heel belangrijk."

Raymond Kollmuss

Hillen & Roosen

"Werk al velen jaren met connect security.
Mijn ervaring met het bedrijf. En eigenaar Serkan. Is super. Altijd op tijd kunnen leveren. Goed personeel. Altijd dat beetje extra. Mocht je iemand zoeken in beveiliging of verkeersregelaar. Dan raad ik connect zeker aan. Serkan bedankt. Je collega Alami in IJmuiden doet zijn werk uitstekend. Krijg de complimenten van de opdrachtgever."