De toenemende coronamaatregelen zorgen niet alleen voor meer regels, ook neemt de onrust en agressie onder mensen helaas toe. Niet alleen heeft dit grote gevolgen voor het uitvoeren van de werkzaamheden, ook voelen medewerkers zich steeds vaker onveilig op de werkvloer. Niet voor niets kiezen veel zorginstellingen, ziekenhuizen, hotels, bedrijven, scholen en overheidsinstellingen ervoor om extra coronabeveiliging in te zetten om de veiligheid van zowel bezoekers als personeel te waarborgen.
Extra beveiliging tegen agressie in ziekenhuizen en zorginstellingen
Onlangs was het groot in het nieuws “agressie in ziekenhuizen en zorginstellingen neemt toe, medewerkers vrezen regelmatig voor hun veiligheid”. Noodgedwongen kiezen veel zorginstellingen dan ook voor preventieve of extra beveiliging. Mede door de aangescherpte coronamaatregelen lopen de emoties nogal eens hoog op bij bezoekers, maar ook bij patiënten. Zo gebeurt het regelmatig dat zorgmedewerkers ongeruste familieleden de toegang moeten weigeren, omdat er maar een beperkt aantal bezoekers is toegestaan. Zeker als het om een nijpende situatie gaat, of juist om een blije gebeurtenis, zoals een bevalling, kunnen de emoties hoog oplopen.
Helaas zijn de zorgmedewerkers op dat moment het eerste aanspreekpunt en krijgen zij steeds vaker te maken met agressie. Dit kan zoveel tijd kosten, dat zij hun zorgwerkzaamheden niet meer naar behoren kunnen uitvoeren.
Omgaan met agressie
Door extra coronabeveiliging in te zetten, worden zorgmedewerkers niet alleen ontlast, ook voelen zij zich veiliger, waardoor zij zich volledig kunnen focussen op hun werkzaamheden. Onze beveiligers zijn breed opgeleid en zijn gewend om snel te schakelen. De ene keer fungeren zij als gastheer bij de ingang van een ziekenhuis of zorginstelling, terwijl zij de andere keer toegangscontroles uitvoeren op verpleegafdelingen. Maar ook zorgen zij – indien nodig – voor het ondersteunen van het verzorgend personeel. Bijvoorbeeld bij patiënten die niet meewerken, maar wel acute zorg nodig hebben. Ook komt het regelmatig voor dat beveiligers hevig geëmotioneerde of agressieve familieleden moeten aanspreken en kalmeren op het moment dat zij slecht nieuws krijgen of als het niet mogelijk is om hun dierbare te bezoeken vanwege de maatregelen.
Onze beveiligers weten tactisch te reageren en zorgen in eerste instantie altijd voor een rustige en toegankelijke benadering. Zo zorgen zij ervoor dat een situatie niet escaleert en de rust op de verpleegafdelingen gewaarborgd blijft, zodat het personeel hun werk kan doen. Niet alleen is coronabeveiliging nodig in de zorgsector, ook bedrijven, scholen, overheidsinstanties, hotels en winkels hebben vaak geen voldoende capaciteit om alle maatregelen na te leven. Ook in deze sectoren is een beveiliger ter plaatse een goede oplossing.
Hoe werkt coronabeveiliging precies?
Wanneer er behoefte is aan extra toezicht en/of beveiliging, kan Connect Security snel schakelen. Indien nodig, kunnen wij ervoor zorgen dat er binnen 24 uur een gespecialiseerde beveiliger ter plaatse is. Onze beveiligers hebben een ruime ervaring in de beveiliging, zijn toegankelijk, empathisch, maar weten ook de-escalerend en met een vooruitziende blik te handelen. Zo scannen zij iedere bezoeker of patiënt al, zodat zij snel en adequaat kunnen reageren, indien nodig.
Afhankelijk van de hulpvraag kunnen wij ondersteuning bieden bij:
- Het uitvoeren van toegangscontroles (maximaal aantal bezoekers, checken van legitimatie etc);
- Controleren en scannen van QR-codes;
- Preventief toezicht houden in algemene ruimtes of op verpleegafdelingen;
- Ondersteuning bieden aan het (verplegend) personeel;
- Controleren of de coronamaatregelen worden nageleefd (bijvoorbeeld de 1,5 meter afstand en mondkapjesplicht).
Omdat geen enkele instelling hetzelfde is, bieden wij altijd maatwerk en denken altijd proactief mee over een passende oplossing. Is er behoefte aan extra coronabeveiliging of toegangscontrole? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.