PIKETNUMMER: 020 - 337 43 69

Objectbeveiliger voor een veilige werkomgeving

Gepubliceerd op:

Objectbeveiliging is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Om een veilige werkomgeving te garanderen is het controleren en beveiligen van gebouwen, bedrijfspanden en terreinen een dagelijks terugkerende taak voor gespecialiseerde professionals. De beveiliging van objecten is dan ook een van de belangrijkste werkgebieden van Connect Security. Ons personeel is door heel Nederland actief als objectbeveiliger. U kunt op hen rekenen voor objectbeveiliging Amsterdam, objectbeveiliging Den Haag, objectbeveiliging Utrecht en in andere grote steden. Maar ook als u een object beveiliger buiten de Randstad of in een kleinere plaats nodig heeft zijn wij u natuurlijk graag van dienst.

Wat doet een objectbeveiliger?

De werkzaamheden van een objectbeveiliger zijn veelomvattend en kunnen al naar gelang het te beveiligen object zeer wisselend zijn. Het uitgangspunt daarbij is dat de objectbeveiliger ervoor zorgt dat de veiligheid van een gebouw of ander object gewaarborgd is. Dit doet hij of zij door het object en de directe omgeving van het object te controleren op ongewenste situaties en op de aanwezigheid van personen die daar niet behoren te zijn. Het beveiligen en bewaken van objecten, terreinen en gebouwen kan op diverse manieren gebeuren. Een en ander is afhankelijk van de omvang, locatie en aard van het object.

De beveiliging van een object kan bijvoorbeeld plaatsvinden door middel van cameratoezicht, het lopen van surveillancerondes, vanuit een voertuig of vanuit een bewakingsloge. Ook een combinatie van meerdere van deze beveiligingsmethodes is vanzelfsprekend mogelijk. Wanneer zich ongewenste of verdachte situaties voordoen grijpt een objectbeveiliger in door het te melden bij de meldkamer en eventueel de politie in te schakelen. Daarmee is objectbewaking van groot belang voor het voorkomen van inbraak, schade, bedreigende situaties, calamiteiten en andere risicovolle situaties.

Soorten objectbeveiliging

Objectbeveiliging is een breed begrip met toepassingen op allerlei gebieden. Het is daarom een van de meest voorkomende vormen van beveiliging. Objectbeveiligers zijn onder meer actief in en rond ziekenhuizen, musea, zorginstellingen, onderwijsinstellingen, datacenters, bedrijfspanden, kantoorgebouwen, winkels en winkelcentra. In de open lucht is objectbeveiliging eveneens vaak wenselijk. Zo worden objectbeveiligers bijvoorbeeld ook ingezet op bedrijventerreinen, luchthavens, in havengebieden en rond bouwplaatsen.

Verder is objectbeveiliging noodzakelijk voor ambassades, ambtswoningen en overheidsgebouwen. Ook het controleren en/of bewaken van waardevolle goederen maakt deel uit van het werk van een objectbeveiliger. Het verschil met andere soorten beveiliging is soms klein. Algemeen geldt echter dat de taken van een objectbeveiliger divers zijn en dat de beveiliging van objecten in principe 24 uur per dag doorgaat.

Werken als objectbeveiliger op bijzondere locaties

Een beveiliger van objecten werkt niet zelden op bijzondere plaatsen. In veel gevallen gaat het daarbij om locaties die bekendstaan om hun architectuur of een zekere historische waarde hebben. U kunt daarbij denken aan musea, universiteiten en panden die gebruikt worden door landelijke of provinciale overheden. Daarnaast behoren industriële en petrochemische terreinen tot het werkgebied. Objectbeveiligers komen daardoor vaak op plekken die voor de meeste mensen onbekend blijven.

Objectbeveiliger voor een veilige werkomgeving

Wat kost een objectbeveiliger?

De kosten van objectbeveiliging via Connect Security zijn afhankelijk van meerdere factoren. Bepalend zijn onder andere de aard van het te beveiligen object, de uren waarop de beveiliging dient plaats te vinden, de omvang van het terrein of gebouw, hoeveel objectbeveiligers u wilt inhuren en de risico’s die met de beveiliging van een specifiek object gepaard gaan.

Functie-eisen objectbeveiliger

Voor het adequaat kunnen uitvoeren van werkzaamheden als objectbeveiliger moet u over de juiste diploma’s en eigenschappen beschikken. Om in aanmerking te komen voor een objectbeveiliger functie dient u bijvoorbeeld in het bezit te zijn van het diploma Beveiliger niveau 2. Dit is hetzelfde als het vroegere diploma Algemeen Beveiligingsmedewerker (ABM). Verder moet u een EHBO- of BHV-certificaat hebben en soms wordt in objectbeveiliger vacatures ook gevraagd om een VCA-certificaat (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers).

Wat betreft de persoonlijke eigenschappen is het voor objectbeveiligers belangrijk om communicatief vaardig en sociaal sterk te zijn. Omdat objectbeveiliging dag en nacht nodig is, moet u er daarnaast geen probleem mee hebben om op ongebruikelijke tijdstippen te werken of onregelmatige diensten te draaien.

De objectbeveiligers van Connect Security hebben de verplichte opleiding voltooid en zijn aanvullend opgenomen in een terugkerend trainingsprogramma. Deze richten zich specifiek op aspecten die met objectbeveiliging te maken hebben, zoals observatietrainingen. Van tijd tot tijd vinden er bovendien cursussen plaats die het up-to-date houden van objectbeveiligers ten doel hebben.

Zelf een objectbeveiliger inhuren

Het beveiligen van objecten is tegenwoordig van het grootste belang. U voorkomt ermee dat ongewenste bezoekers zich toegang tot uw bedrijf, bedrijfsverzamelgebouw, kantorencomplex, bouwlocatie, zorginstelling of een ander object verschaffen. Objectbeveiliging verhoogt niet alleen de veiligheid in een pand of rond een terrein, maar zorgt tevens voor een veiligere omgeving. In bepaalde gevallen is het dan ook aan te raden om samen met andere bedrijven of belanghebbenden objectbeveiliging in te huren.

Heeft u een objectbeveiliger Rotterdam, een objectbeveiliger Den Haag of een objectbeveiliger elders nodig? Dan vindt u die via Connect Security. Onze objectbeveiligers zijn inzetbaar door heel Nederland en zorgen voor de beveiliging van allerlei soorten objecten. Wilt u weten hoe wij uw bedrijf, terrein, instelling of ander object kunnen beveiligen of heeft u een algemene vraag omtrent objectbewaking? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij bellen u vervolgens terug en zorgen ervoor dat u betrouwbare en professionele objectbeveiliging krijgt, die volledig is toegespitst op uw situatie.

Beveiliger nodig?

Met meer dan 20 jaar ervaring staan wij graag voor u klaar. Wij zijn binnen 1 á 2 uur ter plaatse als dat nodig is.

Recensies

De afgelopen 15 jaar hebben wij voor én met talloze organisaties gewerkt.
Hieronder enkele referenties waar we trots op zijn:

Augusto de Campos Neto

Gemeente Amsterdam

"In de 12 jaar dat ik als Adviseur Openbare orde en veiligheid heb gewerkt in Amsterdam heb ik Connect Security kunnen inzetten op complexe uitdagingen. De kracht van Connect Security zit enerzijds in de koppeling kunnen maken tussen praktijk en strategie. Daarmee bedoel ik dat men in staat is goed de complexiteit en omgeving te lezen om dan gezamenlijk een strategie te bepalen voor inzet. Anderzijds de flexibiliteit en kwaliteit van personeel. Zelfs op kortetermijninzet met de juiste personen is geen probleem. Met name in complexe wijken waarin snel schakelen op maat nodig is, kwam Connect Security op het juiste moment. Daarnaast kent men en weet men een koppeling te maken met "de straat". Men heeft personeel die de straat begrijpt, de taal kent en cultuur kent, maar ook kan schakelen op directieniveau. Die wisselwerking is heel belangrijk."

Raymond Kollmuss

Hillen & Roosen

"Werk al velen jaren met connect security.
Mijn ervaring met het bedrijf. En eigenaar Serkan. Is super. Altijd op tijd kunnen leveren. Goed personeel. Altijd dat beetje extra. Mocht je iemand zoeken in beveiliging of verkeersregelaar. Dan raad ik connect zeker aan. Serkan bedankt. Je collega Alami in IJmuiden doet zijn werk uitstekend. Krijg de complimenten van de opdrachtgever."