PIKETNUMMER: 020 - 337 43 69
terugblik beveiliging

Objectbeveiliging inhuren? Lees hier hoe en waarom

Gepubliceerd op:

Veel bedrijven, maar ook hotels, kantoren en zorginstellingen krijgen te maken met beveiligingsrisico’s. Nu meer dan ooit, aangezien de toenemende coronamaatregelen in acht genomen moeten worden. En dan hebben we het nog niet eens over de interne én externe risico’s waar je als grote organisatie mee te maken krijgt. In deze blog leggen we uit waarom het inhuren van objectbeveiliging zorgt voor een preventieve aanpak.

Wat doet een objectbeveiliger precies?

Het inzetten van een objectbeveiliger kan heel breed zijn. Zo kan het bijvoorbeeld gaan om het beveiligen van terreinen, gebouwen of specifieke voorwerpen. Objectbeveiliging is dan ook niet altijd aan een bepaalde tijd gebonden, dit kan op ieder moment van de dag nodig zijn. Bij een groot distributiecentrum kan het juist tijdens kantooruren gewenst zijn, omdat er dan veel personeel, leveranciers en gasten in- en uitgaan. Terwijl een hotel juist meer behoefte heeft aan een objectbeveiliger die ’s nachts toezicht houdt om ongewenste gasten en ongewenst gedrag tegen te gaan. Onze objectbeveiligers zijn dan ook flexibel en 24/7 inzetbaar.

Deze taken kan een objectbeveiliger invullen:

  • Host of gastheer/gastvrouw;
  • Receptiediensten;
  • Controlerondes lopen;
  • Brand- en sluitrondes verzorgen;
  • Toegangscontroles uitvoeren;
  • Toezichthouden;
  • Veiligheidsgevoel waarborgen.
objecbeveiliging

Waar is objectbeveiliging in te zetten?

Iedere situatie is anders en ieder object heeft een eigen behoefte. Onze objectbeveiligers zijn breed opgeleid en kunnen op verschillende manieren worden ingezet. De ene keer zit een objectbeveiliger achter de receptie van een zorginstelling, gemeentehuis of kantoorpand, terwijl er op een andere locatie enkel behoefte is aan extra toezicht. Dit kan zijn door middel van het uitvoeren van controlerondes en/of brand- en sluitrondes. Maar, ook op scholen kan er behoefte zijn aan extra toezicht, zodat de orde wordt gehandhaafd.

Objectbeveiliging is in te zetten bij:

De voordelen van objectbeveiliging

Bij objectbeveiliging draait het over het algemeen om het vergroten van het veiligheidsgevoel. Niet alleen voor de medewerkers, maar ook voor bezoekers en leveranciers. Veel organisaties krijgen nou eenmaal te maken met interne en externe risico’s, zeker als er personeel in dienst is en er veel leveranciers in- en uitrijden. Denk hierbij aan organisaties waar waardevolle producten zijn opgeslagen. Een objectbeveiliger ter plaatse fungeert dan niet alleen als gastheer, die een toegangscontrole uitvoert, maar zal ook regelmatig tassencontrole ’s uitvoeren. Hierdoor neemt de kans op diefstal en ongewenst gedrag dan ook zeker af, mensen denken wel twee keer na als ze weten dat er preventief toezicht én controle aanwezig is.

Beveiliging in combinatie met coronamaatregelen

Als organisatie krijg je bovendien ook nog te maken met de toenemende coronamaatregelen. Vaak zijn extra controles niet intern in te vullen, omdat medewerkers geen tijd hebben of niet getraind zijn om met dit soort situaties om te gaan. Het handhaven van coronamaatregelen kan nogal wat gevoelens van onmacht veroorzaken bij sommige mensen. Daarom is het belangrijk dat dit op een professionele en vooral toegankelijke manier wordt ingezet.

Zo kan het nodig zijn om medewerkers en bezoekers erop te attenderen om een mondkapje te dragen. Maar ook is het op steeds meer locaties nodig om QR-codes te scannen en mensen aan te spreken op het houden van afstand. Al met al kan je hier zomaar een dagtaak aan hebben!

5 redenen waarom beveiliging belangrijk is

Objectbeveiliging inhuren

De objectbeveiligers van Connect Security zijn getraind om professioneel, maar ook zeker toegankelijk op te treden. Niet alleen zijn zij altijd netjes gekleed, ook zorgen ze ervoor dat ze makkelijk te benaderen zijn. Ondertussen zijn ze altijd bezig met ‘profiling’, zodat ze personen al direct bij binnenkomst scannen om afwijkend gedrag te herkennen. Zo nodig kunnen zij door middel van de juiste communicatie tevens de-escalerend optreden.

Voor veel directieleden is het een verademing om deze werkzaamheden en intensieve controles uit handen te geven. De rust die dit geeft is voor veel bedrijven goud waard. Bent u ook op zoek naar een vakkundige objectbeveiliger voor uw organisatie of instelling? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Beveiliger nodig?

Met meer dan 20 jaar ervaring staan wij graag voor u klaar. Wij zijn binnen 1 á 2 uur ter plaatse als dat nodig is.

Recensies

De afgelopen 15 jaar hebben wij voor én met talloze organisaties gewerkt.
Hieronder enkele referenties waar we trots op zijn:

Augusto de Campos Neto

Gemeente Amsterdam

"In de 12 jaar dat ik als Adviseur Openbare orde en veiligheid heb gewerkt in Amsterdam heb ik Connect Security kunnen inzetten op complexe uitdagingen. De kracht van Connect Security zit enerzijds in de koppeling kunnen maken tussen praktijk en strategie. Daarmee bedoel ik dat men in staat is goed de complexiteit en omgeving te lezen om dan gezamenlijk een strategie te bepalen voor inzet. Anderzijds de flexibiliteit en kwaliteit van personeel. Zelfs op kortetermijninzet met de juiste personen is geen probleem. Met name in complexe wijken waarin snel schakelen op maat nodig is, kwam Connect Security op het juiste moment. Daarnaast kent men en weet men een koppeling te maken met "de straat". Men heeft personeel die de straat begrijpt, de taal kent en cultuur kent, maar ook kan schakelen op directieniveau. Die wisselwerking is heel belangrijk."

Raymond Kollmuss

Hillen & Roosen

"Werk al velen jaren met connect security.
Mijn ervaring met het bedrijf. En eigenaar Serkan. Is super. Altijd op tijd kunnen leveren. Goed personeel. Altijd dat beetje extra. Mocht je iemand zoeken in beveiliging of verkeersregelaar. Dan raad ik connect zeker aan. Serkan bedankt. Je collega Alami in IJmuiden doet zijn werk uitstekend. Krijg de complimenten van de opdrachtgever."