PIKETNUMMER: 020 - 337 43 69

Beveiliging voor je kantoorpand

Gepubliceerd op:

Als het om beveiliging gaat, zijn kantoorpanden kwetsbare locaties. Het vaak toegankelijke karakter en de aanwezigheid van waardevolle spullen, gevoelige informatie en kostbare apparatuur, maakt dit soort gebouwen namelijk erg aantrekkelijk voor diefstal en inbraak. Niet alleen ‘s nachts, maar ook overdag. Om de eigendommen van uw bedrijf en die van uw medewerkers optimaal te beschermen, vragen kantoorpanden dan ook om passende beveiligingsoplossingen. Voor het treffen van de juiste maatregelen op het gebied van kantoorbeveiliging, kunt u terecht bij Connect Security. Wij hebben jarenlange ervaring met het beveiligen van kantoorgebouwen, bedrijven, musea, ziekenhuizen, onderwijsinstellingen, winkels en andere panden. Ons beveiligingsbedrijf is de beste keuze als u professionele objectbeveiliging op maat wilt.

Beveilig uw kantoor: kies voor zekerheid!

In de huidige samenleving is het beveiligen van panden van het grootste belang. Met name in en rond gebouwen waar veel mensen werken of anderzijds samenkomen, is beveiliging essentieel. Vaak wordt gedacht dat het bij kantoorbeveiliging vooral gaat om het tegengaan van diefstal. Maar in de dagelijkse praktijk krijgt de beveiliging van kantoren en bedrijfsgebouwen meestal een bredere invulling.

Beveiligers hebben namelijk diverse belangrijke taken. Naast het preventief ingrijpen bij verdachte situaties, hoort het bieden van een gastvrije ontvangst aan bezoekers daar eveneens bij. De rol van beveiligers kan naar believen worden uitgebreid en afgestemd op de locatie. En welke wensen u ook heeft: door de inzet van een beveiligingsbedrijf weet u dat u er serieus werk van maakt om een veilige kantooromgeving te creëren.

Met een goed beveiligd kantoorpand kiest u dus voor zekerheid. Voor uzelf en uw personeel, maar ook voor uw bezoekers, klanten en leveranciers.

Toegangscontrole, camerabewaking & alarmsystemen

Er zijn uiteenlopende factoren die bepalen hoe de beveiliging van uw kantoor eruit moet zien. In de eerste plaats is dit afhankelijk van de aard van uw bedrijf. Daarnaast zijn uw persoonlijke wensen ten aanzien van kantoorbeveiliging natuurlijk doorslaggevend. Vaak ingezette vormen van beveiliging bij kantoren zijn:

  • Toegangscontrole
  • Camerabewaking
  • Alarmsysteem

Toegangscontrole

Toegangscontrole kan op diverse manieren worden ingevuld. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een combinatie van ontvangst en toezichthouding door een beveiliger bij de hoofdingang. Een andere manier is een combinatie van receptiediensten en beveiliging. De beveiliger voert dan naast hostesstaken ook receptiewerk uit. Deze beveiligingsoplossing wordt vooral gebruikt in kantoorpanden waar veel mensen in- en uitlopen en persoonlijk contact of een aanspreekpunt wenselijk is. Uiteraard is het ook mogelijk om toegangscontrole in te stellen voor bepaalde ruimtes, afdelingen of verdiepingen van een kantorencomplex. Deze vorm van beveiliging is desgewenst uit te breiden met een intercom of pasjessysteem.

Beveiliging voor je kantoorpand

Camerabewaking

Bij camerabewaking blijft de beveiliger meer op afstand en vervult deze vaak geen directe hostess- of baliewerkzaamheden. Kantoorbeveiliging door middel van camera’s wordt daarom vooral gebruikt als bescherming tegen inbraak en vandalisme. Hoewel het beveiligingsbedrijf de mogelijkheid heeft om de beelden te monitoren, worden de opgenomen beelden meestal geraadpleegd in reactie op specifieke incidenten of alarmmeldingen.

Camerabeveiliging heeft meerdere voordelen. Zo gaat van zichtbaar aanwezige camera’s een preventieve veiligheidswerking uit. Daardoor zijn inbrekers minder geneigd zich toegang te verschaffen tot het pand. En mocht er toch een ongewenste bezoeker aanwezig zijn, dan is dankzij een intern camerasysteem eenvoudig te zien waar deze zich bevindt. Doordat de camerabeelden enige tijd bewaard blijven, kunnen ze bovendien worden gebruikt als bewijsmateriaal. Verder verhoogt cameratoezicht het algemene veiligheidsgevoel van het personeel binnen een kantoorgebouw.

Alarmsysteem

Een alarmsysteem is een goede ondersteunende vorm van kantoorbeveiliging. Hierbij komen een of meer beveiligers in actie wanneer zich rond het kantoorpand een verdachte situatie voordoet. Het beveiligingsbedrijf krijgt in dat geval direct een melding door via het bewakingssysteem. Dit kan een stil alarm zijn, waarmee de kans groter is dat een inbreker op heterdaad wordt betrapt. Er bestaan echter ook alarmsystemen die ter plekke een hoorbaar geluidssignaal produceren. Dergelijke systemen hebben een meer preventieve beveiligingsfunctie en weerhouden potentiële inbrekers of vandalen ervan hun klus af te maken.

Naast een inbraakalarm is het aan te raden om een rook- of brandalarm op cruciale plaatsen in uw kantoorpand te laten installeren. Deze bewijzen zowel tijdens als buiten werkuren hun nut. Er zijn diverse systemen beschikbaar. U kunt kiezen voor een alarmsysteem dat bij brand of rookontwikkeling de hulpdiensten of de meldkamer van een beveiligingsbedrijf waarschuwt. Ook een gecombineerd inbraak- en brandalarm behoort tot de mogelijkheden, al dan niet uitgebreid met camerabeveiliging.

Professioneel beveiligingsbedrijf met 20 jaar ervaring

Vanwege hun veelzijdige eigenschappen en toepassingen vervullen alarmsystemen een belangrijke functie bij kantoorbeveiliging. Maar voor de beste bescherming van een kantoorgebouw mag de persoonlijke aanwezigheid van beveiligers niet worden onderschat.

Met twintig jaar ervaring in kantoor- en bedrijfsbeveiliging staat Connect Security bekend als een van de toonaangevende beveiligingsbedrijven in Nederland. Onze expertise strekt zich uit van het leveren van gespecialiseerde objectbeveiliging in stedelijke centra zoals Den Haag en Rotterdam tot het bieden van op maat gemaakte beveiligingsoplossingen in alle regio’s van het land. Onze landelijke dekking en lokale kennis stellen ons in staat om overal in Nederland, van de grootste steden tot de meest afgelegen gebieden, responsieve en betrouwbare beveiligingsdiensten aan te bieden. Bij Connect Security bent u verzekerd van een professionele partner in beveiliging, waar uw locatie zich ook bevindt.

Connect Security onderscheidt zich van andere beveiligingsbedrijven door een directe aanpak. Persoonlijk contact en korte lijntjes kenmerken onze werkwijze. We zijn betrokken, betrouwbaar en flexibel, en nemen de beveiliging van uw kantoor serieus. En heeft u onverwacht kantoorbeveiliging nodig? Dan is het voor ons geen enkel probleem om snel een professional met de benodigde kennis en expertise ter plaatse hebben. Wij kunnen voor elke specifieke situatie namelijk de juiste beveiligingsspecialisten leveren.

Complete beveiligingsoplossingen op maat voor uw kantoor

Behalve dat u kiest voor een ervaren beveiligingsbedrijf, biedt samenwerken met Connect Security nog een ander belangrijk voordeel. En dat is dat we een complete beveiligingsoplossing met maatwerk voor u ontwikkelen. Elk te beveiligen kantoorpand vraagt immers om een andere aanpak. De veiligheidsrisico’s zijn voor een deel afhankelijk van de branche waarin een bedrijf actief is. Maar de locatie, de grootte en het aantal medewerkers spelen eveneens een rol. Dit soort zaken nemen wij dan ook mee bij het opstellen van het beveiligingsplan voor uw kantoor. Voorafgaand nemen we uw wensen door, brengen we de risico’s in kaart en adviseren we u uitgebreid over onze mogelijkheden. Op basis hiervan voorzien wij u van doeltreffende kantoorbeveiliging op maat.

Ontzorging met professionele beveiliging

Dankzij onze uitgebreide beveiligingsdiensten wordt u volledig ontzorgd. Uw medewerkers kunnen zich 100% richten op hun kantoortaken in een veilige werkomgeving. Connect Security beperkt zich niet uitsluitend tot traditioneel beveiligingswerk. We kunnen bijvoorbeeld ook beveiligers leveren voor de receptie van uw kantoor. Naast beveiligingswerk bestaan de werkzaamheden die zij uitvoeren onder meer uit het ontvangen en doorsturen van bezoekers, het beantwoorden van de telefoon, het verrichten van lichte administratief werk en het aannemen van pakketjes en andere post.

Onze beveiligers kunnen 24 uur per dag worden ingezet en zijn desgewenst ook buiten kantooruren actief. Tot het takenpakket behoort in dat geval het openen en sluiten van uw kantoorpand, het lopen van controle- en brandrondes en het in de gaten houden van de omgeving rond het gebouw. Met onze veelzijdige beveiligingsdiensten zorgen wij ervoor dat uw bedrijfscontinuïteit optimaal is gegarandeerd.

Beveiliging voor je kantoorpand

Beveiligingstips voor uw kantoor

Beveiligingsbedrijven zijn van groot belang bij het waarborgen van de veiligheid in en rond een kantoor. Maar wanneer het aankomt op de beveiliging van uw kantoor is er ook het nodige dat u zelf kunt doen. Of eigenlijk móet doen, want het treffen van voorzorgsmaatregelen ten aanzien van de beveiliging is ook iets dat uw verzekeraar eist. Om u op weg te helpen, geven wij u graag enkele tips.

Voorzie de deuren van hoogwaardig hang- en sluitwerk

Een woon-, bedrijfs- of kantoorpand kan niet zonder betrouwbare sloten. De eerste aandacht gaat daarbij vanzelfsprekend vaak uit naar de toegangsdeur. Maar ook nooduitgangen en andere buitendeuren mogen niet worden vergeten.

Beveilig de ramen

Inbrekers gebruiken niet alleen de deuren om binnen te komen. Daarom zijn de ramen minstens zo belangrijk voor uw kantoorbeveiliging. Zorg er daarom voor dat deze goed afsluitbaar zijn en controleer het gebouw aan het einde van de werkdag op openstaande ramen.

Licht werkt preventief

Aanvullend kunt u uw kantoor extra beveiligen door middel van verlichting. Dat kan een felle buitenlamp met een bewegingssensor zijn of verlichting die continu aanstaat en bijvoorbeeld gericht is op de inbraakgevoelige delen van het pand.

Wilt u meer weten over kantoorbeveiliging of een beveiligingsplan laten maken? Neem dan voor nadere informatie of vrijblijvend advies contact op met Connect Security.

Beveiliger nodig?

Met meer dan 20 jaar ervaring staan wij graag voor u klaar. Wij zijn binnen 1 á 2 uur ter plaatse als dat nodig is.

Recensies

De afgelopen 15 jaar hebben wij voor én met talloze organisaties gewerkt.
Hieronder enkele referenties waar we trots op zijn:

Augusto de Campos Neto

Gemeente Amsterdam

"In de 12 jaar dat ik als Adviseur Openbare orde en veiligheid heb gewerkt in Amsterdam heb ik Connect Security kunnen inzetten op complexe uitdagingen. De kracht van Connect Security zit enerzijds in de koppeling kunnen maken tussen praktijk en strategie. Daarmee bedoel ik dat men in staat is goed de complexiteit en omgeving te lezen om dan gezamenlijk een strategie te bepalen voor inzet. Anderzijds de flexibiliteit en kwaliteit van personeel. Zelfs op kortetermijninzet met de juiste personen is geen probleem. Met name in complexe wijken waarin snel schakelen op maat nodig is, kwam Connect Security op het juiste moment. Daarnaast kent men en weet men een koppeling te maken met "de straat". Men heeft personeel die de straat begrijpt, de taal kent en cultuur kent, maar ook kan schakelen op directieniveau. Die wisselwerking is heel belangrijk."

Raymond Kollmuss

Hillen & Roosen

"Werk al velen jaren met connect security.
Mijn ervaring met het bedrijf. En eigenaar Serkan. Is super. Altijd op tijd kunnen leveren. Goed personeel. Altijd dat beetje extra. Mocht je iemand zoeken in beveiliging of verkeersregelaar. Dan raad ik connect zeker aan. Serkan bedankt. Je collega Alami in IJmuiden doet zijn werk uitstekend. Krijg de complimenten van de opdrachtgever."

Plaats een reactie