PIKETNUMMER: 020 - 337 43 69

Objectbewaking

Gepubliceerd op:

Het waarborgen van de veiligheid in en rond gebouwen is een van de meest voorkomende vormen van beveiliging. Dit noemt men met een algemene term ook wel objectbewaking of objectbeveiliging. Met name bedrijfspanden zijn geliefde objecten voor inbrekers. Er valt vaak veel te halen en ze staan meestal op plekken waar ‘s nachts weinig mensen aanwezig zijn. Maar inbrekers slaan tevens overdag toe en beperken zich niet alleen tot bedrijfs- en kantoorpanden. Daarom vallen onder objectbewaking ook andere locaties, zoals ziekenhuizen, overheidsgebouwen en onderwijsinstellingen. Heeft u objectbeveiliging in Amsterdam, objectbeveiliging in Den Haag of objectbeveiliging in Rotterdam nodig? Of zoekt u een ervaren partner voor objectbeveiliging Utrecht, objectbeveiliging Haarlem, objectbeveiliging Purmerend of elders? Connect Security biedt maatwerk voor object bewaking door het hele land.

Beveilig uw pand en bezittingen met objectbewaking

Professionele beveiliging en bewaking van gebouwen en daarin aanwezige waardevolle spullen heeft in de moderne maatschappij topprioriteit. Doordat ondernemers hun beveiliging opschroeven of aanpassen, verleggen inbrekers hun werkterrein bijvoorbeeld regelmatig. Dat maakt andere bedrijven juist kwetsbaarder om het slachtoffer te worden van diefstal of inbraak. Als ondernemer of eigenaar of beheerder van een instelling kunt u uw zaken op het gebied van beveiliging dus maar beter op orde hebben. Zo blijft u inbrekers een stap voor.

De meest doeltreffende manier om dat te doen, is door het inhuren van een beveiliger. Een object beveiliger zorgt bovendien voor de bewaking van een pand in de breedste zin van het woord. Hij of zij let er niet alleen op dat dieven geen kans krijgen, maar grijpt ook in bij andere onregelmatigheden, verdachte omstandigheden en alarmerende situaties. Daarnaast controleren objectbeveiligers bezoekers. En afhankelijk van het te beveiligen object houden ze ook toezicht op de mensen die zich al in het pand bevinden.

Objectbewaking

Wat is objectbewaking?

Objectbewaking is de overkoepelende term voor alles wat met de veiligheid van een bedrijfspand, kantorencomplex, openbare instelling of ander gebouw te maken heeft. Dit soort bewaking wordt meestal uitgevoerd door een of meer fysiek aanwezige beveiligers. U kunt echter ook kiezen voor bewaking op afstand, waarbij camera’s worden ingezet om toezicht te houden. In deze setup worden de beelden doorgaans geanalyseerd door de objectbeveiliger wanneer een alarm geactiveerd wordt of een specifiek signaal aangeeft dat er mogelijk een onregelmatigheid is.

Welke invulling voor welke situatie het best is, ligt aan verschillende dingen. Belangrijke afwegingen zijn onder andere de aard van het object of de onderneming, de wensen die men ten aanzien van de beveiliging heeft en de eventuele bijkomende werkzaamheden die aan de objectbeveiliger worden uitbesteed. Vaak behelst object beveiliging namelijk meer dan alleen bewaking.

Taken van een objectbeveiliger

Over het algemeen is het werk van een objectbeveiliger behoorlijk gevarieerd. Het beveiligen van objecten en eigendommen is vanzelfsprekend het belangrijkste aspect. Maar doorgaans worden daarnaast andere taken uitgevoerd. Zo fungeert een objectbewaker die overdag werkzaam is niet zelden ook als aanspreekpunt. Dit is bijvoorbeeld het geval als deze achter de balie zit van een bedrijfsverzamelgebouw of bij een zorginstelling. De objectbeveiliger ontvangt gasten, bezoekers, klanten, leveranciers en bezorgers en verwijst deze verder naar de juiste persoon, afdeling of verdieping. Een beveiliger die aan de toegangsdeur controles verricht, heeft vaak eveneens een hostessfunctie. In dat soort gevallen is een objectbewaker dus tegelijkertijd het visitekaartje van een bedrijf of instelling.

Objectbewaking

Verantwoordelijkheden van een objectbeveiliger

Werken als objectbeveiliger brengt een hoop verantwoordelijkheid met zich mee. In een gebouw kunnen zich immers allerlei situaties voordoen. Van de objectbeveiliger wordt verwacht dat hij of zij daar steeds gepast, adequaat en professioneel op reageert. Het takenpakket met betrekking tot object bewaking is dan ook zeer ruim en kan bestaan uit:

  • Controleren van in- en uitgaande personen
  • Indien nodig controleren van het personeel
  • Algemeen preventief toezicht houden
  • Nachtbewaking
  • Signaleren van afwijkend gedrag
  • Optreden bij verdachte situaties
  • Objectbewaking door middel van cameratoezicht
  • Openen en afsluiten van het pand
  • Lopen van brand- en controlerondes
  • In geval van nood alarmeren van de juiste hulpdiensten

Objectbeveiliging voor uw onderneming

Door een of meer objectbeveiligers in te huren, is de veiligheid in en rond een pand in brede zin gegarandeerd. Beveiliging is van belang voor uiteenlopende organisaties en instellingen, maar vooral ook voor ondernemers. Zij kunnen eigenlijk niet zonder goede beveiliging en bewaking van hun bedrijfs- of kantoorpand. Met name ‘s nachts en in de weekenden is bedrijfsbeveiliging noodzakelijk. Het verkleint niet alleen de kans op inbraak, maar tevens op schade door vandalisme en brand. En afhankelijk van uw wensen, eventuele omstandigheden die om maatregelen vragen of de aard van uw onderneming kunt u natuurlijk ook tijdens werkuren bewaking inhuren.

Het beveiligen van uw bedrijf betekent natuurlijk wel een extra kostenpost. Gelukkig hebben we daar een antwoord op. Bent u bijvoorbeeld gevestigd op een bedrijventerrein, in een winkelcentrum of in een ander gebied waar meerdere ondernemers een pand hebben? Dan is het mogelijk om voor collectieve objectbeveiliging te kiezen. U huurt dan samen met andere bedrijven beveiligers in die de desbetreffende ondernemingen bewaken en de directe omgeving in de gaten houden. Omdat de bedrijfseigenaren de kosten met elkaar delen, is collectieve beveiliging aanzienlijk goedkoper dan individuele beveiliging. Dat maakt een dergelijk samenwerkingsverband ideaal voor kleine ondernemingen met beperkte financiële middelen.

Beveiligers voor objectbewaking: kies de juiste partner

Wanneer u overweegt om voor uw kantoor, bedrijf, winkel of een ander object beveiliging in te schakelen, kunt u kiezen uit diverse aanbieders. U zult in het grote aanbod het juiste beveiligingsbureau moeten zien te vinden. Hiertoe moet u de zaken die voor u belangrijk zijn op een rijtje zetten.

De afwegingen kunnen heel divers zijn en verschillen per object. Zoekt u een professional die zich uitsluitend richt op de beveiliging van uw pand? Wilt u de objectbeveiliger bijkomende taken laten uitvoeren? Heeft u een objectbeveiliger nodig met een bepaald specialisme? Moeten er 24/7 bewakers aanwezig zijn of alleen ‘s avonds, ‘s nachts en in het weekend? Of gaat uw voorkeur juist uit naar beveiliging overdag?

Zo zijn er nog meer vragen die u eerst moet beantwoorden. Op basis hiervan kunt u vervolgens het meest geschikte bedrijf voor object bewaking selecteren.

Waarom goede beveiliging een must is voor uw object

Wat uw wensen ook zijn, beveiliging is voor uw object onmisbaar. Kantoor- en bedrijfspanden zijn in het bijzonder buiten werktijd gevoelig voor inbraak, diefstal en vandalisme. En vernielde of gestolen bedrijfseigendommen moeten vervolgens gerepareerd of vervangen worden. Hiermee komt een bedrijf voor onverwachte kosten en onnodige administratieve rompslomp te staan. Is er vaker sprake van dergelijke schade? Dan kan het bovendien invloed hebben op de verzekeringspremie.

Behalve voor bedrijven en ondernemingen is objectbeveiliging eveneens een must in andere sectoren. Het kan bijvoorbeeld wenselijk zijn voor scholen en onderwijsinstellingen. Maar ook in of rond musea, ambassades, ministeries, ambtswoningen en zorginstellingen zijn beveiligers vaak noodzakelijk. De beveiliging van objecten richt zich overigens niet uitsluitend op gebouwen en panden. Ook het bewaken van bouwplaatsen, haventerreinen en vliegvelden wordt ertoe gerekend.

Objectbeveiliging op maat

Heeft u beveiliging nodig voor een pand, instantie, instelling, winkelcentrum, bedrijventerrein of andere locatie? Dan kunt u daarvoor rekenen op Connect Security. Wij voorzien objecten door heel Nederland van beveiliging. Dus of u nu een objectbeveiliger Rotterdam wilt inhuren, een objectbeveiliger Den Haag of voor een andere plaats, wij zorgen voor een gecertificeerde beveiligingsprofessional met de juiste expertise.

Bij Connect Security krijgt u altijd objectbeveiliging op maat. In de aanloop naar het beveiligingsproject overleggen wij daarom uitgebreid met u. Onze specialisten brengen uw wensen in kaart en adviseren u over de veiligheidsaspecten die voor uw object belangrijk zijn. Connect Security heeft meer dan 20 jaar ervaring hebben. Daarom weten wij als geen ander waar bij het beveiligen van een object op moet worden gelet en welke specifieke beveiligingsmaatregelen we voor een gebouw of terrein kunnen treffen.

Zo zorgen wij ervoor dat u objectbewaking krijgt die perfect aansluit op uw situatie en aan al uw wensen voldoet. Onze objectbewakers zijn daarbij evenwel altijd bereid om uw beveiliging van nog meer maatwerk te voorzien. Bijvoorbeeld door het geven van adviezen en suggesties. Dankzij onze betrokkenheid en persoonlijke aandacht krijgt uw object de beveiliging die het verdient. Neem contact op met Connect Security als u advies of meer informatie wilt over objectbeveiliging.

Beveiliger nodig?

Met meer dan 20 jaar ervaring staan wij graag voor u klaar. Wij zijn binnen 1 á 2 uur ter plaatse als dat nodig is.

Recensies

De afgelopen 15 jaar hebben wij voor én met talloze organisaties gewerkt.
Hieronder enkele referenties waar we trots op zijn:

Augusto de Campos Neto

Gemeente Amsterdam

"In de 12 jaar dat ik als Adviseur Openbare orde en veiligheid heb gewerkt in Amsterdam heb ik Connect Security kunnen inzetten op complexe uitdagingen. De kracht van Connect Security zit enerzijds in de koppeling kunnen maken tussen praktijk en strategie. Daarmee bedoel ik dat men in staat is goed de complexiteit en omgeving te lezen om dan gezamenlijk een strategie te bepalen voor inzet. Anderzijds de flexibiliteit en kwaliteit van personeel. Zelfs op kortetermijninzet met de juiste personen is geen probleem. Met name in complexe wijken waarin snel schakelen op maat nodig is, kwam Connect Security op het juiste moment. Daarnaast kent men en weet men een koppeling te maken met "de straat". Men heeft personeel die de straat begrijpt, de taal kent en cultuur kent, maar ook kan schakelen op directieniveau. Die wisselwerking is heel belangrijk."

Raymond Kollmuss

Hillen & Roosen

"Werk al velen jaren met connect security.
Mijn ervaring met het bedrijf. En eigenaar Serkan. Is super. Altijd op tijd kunnen leveren. Goed personeel. Altijd dat beetje extra. Mocht je iemand zoeken in beveiliging of verkeersregelaar. Dan raad ik connect zeker aan. Serkan bedankt. Je collega Alami in IJmuiden doet zijn werk uitstekend. Krijg de complimenten van de opdrachtgever."

Plaats een reactie