De voordelen van collectieve beveiliging

Het lijkt zo makkelijk, hang een beveiligingscamera op en je hebt het gevoel dat de veiligheid van jouw pand of terrein is gewaarborgd. Toch kunnen er vervelende situaties ontstaan waarbij een beveiliger op locatie gewenst is. Denk hierbij aan diefstal, inbraken, ongewenst gedrag of agressie. Maar ook aan minder zware zaken, zoals het handhaven van regels. Toch is het met name voor kleinere bedrijven niet altijd haalbaar omdat het budget niet toereikend genoeg is of omdat veel ondernemers niet weten hoe dit aan te pakken. Collectieve beveiliging kan hier dé oplossing zijn, daarom leggen we in deze blog de voordelen uit van collectieve beveiliging.

Wat is collectieve beveiliging precies?

Collectieve beveiliging staat voor beveiliging die gezamenlijk wordt geregeld. Bijvoorbeeld in winkelcentra, bedrijventerreinen, bouwplaatsen of havens. Dit kan gaan om een vaste beveiliger die surveilleert om de veiligheid te waarborgen, maar ook direct ter plaatse is als er een calamiteit plaatsvindt.

Niet alleen worden de kosten verdeeld, ook voelen veel bezoekers en medewerkers zich veiliger als er beveiliging op locatie aanwezig is.

collectieve beveiliging

Lagere kosten door collectieve beveiliging

Omdat collectieve beveiliging wordt ingezet door meerdere ondernemers of bedrijven samen, vallen de kosten lager uit. Dit kan met name voor kleinere bedrijven interessant zijn.

In winkelcentra zie je vaak veel verschillende winkeliers, van grote merken tot lokale ondernemers. Door gezamenlijk een vaste beveiliger in te zetten, zorg je ervoor dat de kosten laag blijven en betaalbaar zijn voor iedereen.

Een vertrouwd gezicht met vaste beveiligers

Met name in winkelcentra zie je vaak dezelfde beveiligers. Dit geeft niet alleen een vertrouwd gevoel voor de bezoekers, maar ook voor de winkeliers en medewerkers. Vaak fungeert een beveiliger in een winkelcentrum tevens als gastheer. Zo kunnen ze de weg wijzen, ongewenst gedrag snel signaleren en door hun aanwezigheid zorgen dat er minder risico op diefstal is.

Collectieve beveiliging straalt professionaliteit uit

Een bouwplaats waarbij een beveiliger op locatie is of een winkelcentrum waar een vaste beveiliger aanwezig is: het straalt professionaliteit uit. Niet alleen laat je als ondernemers zien dat je de veiligheid serieus neemt, ook kan een beveiliger een hoop werk uit handen nemen. Vaak is de beveiliger het eerste aanspreekpunt als bezoekers vragen hebben. Door collectieve beveiliging in te zetten, straal je uit dat je het gezamenlijk goed geregeld hebt.

collectieve beveiliging

Minder kans op diefstal en/of schade

De aanwezigheid van een beveiliger schrikt ongewenste gasten sneller af. Een winkeldief zal veel minder snel toeslaan als hij weet dat er een beveiliger surveilleert. Het is gebleken dat de kans op diefstal en schade veel lager is als (collectieve) beveiliging wordt ingezet. Het is dan ook veel interessanter om te investeren in de juiste beveiliging, dan een hoge kostenpost door diefstal en/of vernielingen te hebben.

Collectieve beveiliging inzetten?

Heeft jouw organisatie al afspraken over collectieve beveiliging of is er behoefte aan om dit te organiseren samen met andere bedrijven of winkels in de buurt? Dan kan het best lastig zijn om dit op te pakken. Connect Security is gespecialiseerd in collectieve beveiliging en daarom kunnen wij helpen om dit op de juiste wijze te organiseren en op te zetten. Zo kunnen wij in gesprek gaan met de winkeliersvereniging of andere belanghebbenden om de juiste informatie te delen. Ook kunnen wij gezamenlijk in gesprek gaan om de wensen te bespreken, zodat we zorgen voor de juiste beveiliger op de juiste plek.

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen op het gebied van (collectieve) beveiliging? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Geplaatst in

Beveiliger nodig?

Met meer dan 15 jaar ervaring staan wij graag voor u klaar. Wij zijn binnen 1 á 2 uur ter plaatse als dat nodig is.

Recensies

De afgelopen 15 jaar hebben wij voor én met talloze organisaties gewerkt.
Hieronder enkele referenties waar we trots op zijn:

Scroll to Top