PIKETNUMMER: 020 - 337 43 69

Welke soorten beveiliging passen bij u?

Gepubliceerd op:

Goede beveiliging is in de huidige samenleving van groot belang. Er zijn veel soorten beveiliging, elk met zijn specifieke toepassingen en invulling. Denk bijvoorbeeld aan het bewaken van eigendommen, terreinen en gebouwen, het uitvoeren van toegangscontroles, de ontvangst van bezoekers, toezicht houden op het winkelend publiek en het vergroten van het gevoel van veiligheid in de openbare ruimte. Welk type security voor u het meest geschikt is, is afhankelijk van uw situatie en de gewenste beveiligingstaken. Wij vertellen u graag meer over de verschillende beveiligingsoplossingen en geven uitgebreid antwoord op de vraag ‘welke soorten beveiliging zijn er?’.

Alle soorten beveiliging op een rijtje

Wanneer u beveiligingswerk heeft, kunt u dit niet zomaar door een willekeurige beveiliger laten doen. Onze beveiligers zijn op basis van hun opleiding weliswaar flexibel en breed inzetbaar, maar de vakkennis en ervaring die gespecialiseerde security met zich meebrengt mag niet worden onderschat. De juiste beveiliging levert bovendien een belangrijke bijdrage aan uw gemoedsrust. Het is daarom nuttig om meer inzicht te krijgen in de verschillende soorten beveiligers. Zo weet u wat u van onze beveiliging mag verwachten en wat deze voor u kan betekenen.

Objectbeveiliging

Onder de diverse soorten beveiliging neemt objectbeveiliging een belangrijke plaats in. Dit type beveiligingswerk is bijzonder breed en kent daardoor veel vormen en toepassingen. Een objectbeveiliger werkt onder andere in en rond kantoorcomplexen, bedrijfspanden, onderwijsinstellingen, overheidsgebouwen, ambassades, musea en datacenters. Naast gebouwen behoren objecten als bedrijventerreinen en luchthavens eveneens tot het werkterrein van een objectbeveiliger. En ook evenementenbeveiliging valt eronder.

Doordat objectbeveiliging zo’n ruim begrip is, is er veel overlap met andere vormen van security. Algemeen geldt dat met objectbeveiliging de veiligheid in of rond een gebouw, evenement of object continu gewaarborgd is. Dankzij een objectbeveiliger is de politie in geval van nood bijvoorbeeld snel ter plaatse. De beveiligingswerkzaamheden bij objectbewaking kunnen tevens brand- en sluitrondes en toegangscontroles omvatten.

Welke soorten beveiliging passen bij u?

Spoedbeveiliging

Met spoedbeveiliging wordt snelle en niet vooraf geplande inzet van security bedoeld. Dit kan op uiteenlopende momenten nodig zijn. Bijvoorbeeld bij ziekte van personeel of als zich onverwachte situaties voordoen, zoals brand, een stroomstoring, een demonstratie of wanneer inbrekers gesignaleerd zijn. In dergelijke gevallen zijn snelheid en efficiëntie cruciaal om de veiligheid van uw eigendommen te waarborgen. Daarvoor kunt u rekenen op onze spoedbeveiligers.

Welke soorten beveiliging passen bij u?

Zorgbeveiliging

Ziekenhuizen en zorginstellingen zijn extra gevoelig voor situaties die het gevoel van veiligheid ter plekke kunnen aantasten of ondermijnen. Op deze locaties is het immers een komen en gaan van allerlei mensen, en lopen de emoties bij bezoekers, cliënten en patiënten soms hoog op. In ernstige gevallen kan dit tot bedreigende of anderszins ongewenste situaties leiden. Om deze te de-escaleren, is een belangrijke taak weggelegd voor zorgbeveiligers. De unieke uitdagingen waar zij mee te maken krijgen, vragen om doordachte oplossingen en een flexibele instelling. Beveiliging in zorginstellingen, ziekenhuizen, psychiatrische instellingen en verpleegcentra is dan ook van groot belang voor het zorgpersoneel. Professionele security zorgt er namelijk voor dat een veilige werkomgeving is gegarandeerd.

Welke soorten beveiliging passen bij u?

Receptiediensten

Bij beveiligde receptiediensten worden klantvriendelijkheid en gastvrijheid gecombineerd met beveiligingswerk. Dergelijke beveiligers zijn meer dan alleen een vriendelijk gezicht en meer dan alleen het eerste aanspreekpunt voor bezoekers. Een beveiliger met receptietaken vormt namelijk ook de ogen en oren van een bedrijf of bedrijfsverzamelgebouw. Hij of zij kan mensen die binnenkomen desgewenst screenen of, indien daar reden toe is, controleren. Bovendien kan snel worden gehandeld bij calamiteiten en verdachte of onveilige situaties. Daarmee levert gecombineerd receptie- en beveiligingswerk een niet te onderschatten bijdrage aan de algehele veiligheid binnen een gebouw.

Welke soorten beveiliging passen bij u?

Bouwplaatsbeveiliging

Bouwplaatsen zijn door de aanwezigheid van dure apparatuur en materialen extra geliefd onder inbrekers. Wanneer onbevoegden zich toegang tot dit soort locaties verschaffen, kan de schade door diefstal of vandalisme dan ook flink in de papieren lopen. Een bouwterrein vereist daarom gespecialiseerde beveiligingsoplossingen, die bij onze bouwplaatsbeveiligers in goede handen zijn. Door ‘s nachts en in het weekend security in te zetten, verkleint u de kans dat ongewenste bezoekers zich op uw bouwplaats ophouden. Beveiliging op alleen deze momenten is echter niet altijd voldoende. Ook tijdens werktijden lopen regelmatig mensen het terrein op en af. Daardoor is het op deze uren soms net zo moeilijk om alles en iedereen in de gaten te houden. Het kan dus verstandig zijn om overdag eveneens bouwplaatsbeveiliging in te huren.

Welke soorten beveiliging passen bij u?

Winkelbeveiliging

In winkels, winkelcentra, warenhuizen en winkelgebieden is beveiligingswerk juist tijdens de openingsuren het meest nodig. Winkelbeveiliging helpt in de eerste plaats bij het tegengaan van diefstal, maar voorkomt ook andere misdrijven. Winkelbeveiligers zijn gastvrij en houden tegelijkertijd nauwkeurig toezicht op de aanwezigen. Ze letten op afwijkend gedrag en scannen winkelbezoekers op signalen die op minder goede bedoelingen wijzen. Daarmee verhoogt winkelbeveiliging het algehele gevoel van veiligheid bij het personeel én het winkelende publiek.

Welke soorten beveiliging passen bij u?

Havenbeveiliging

Beveiliging in havens is om meerdere redenen noodzakelijk. In onze geglobaliseerde wereld vormen havengebieden de spil bij het smokkelen van drugs en andere illegale waar. Omdat er tevens goederen liggen opgeslagen, kunnen havens daarnaast het doelwit zijn van diefstal. Er is dus een belangrijke taak weggelegd voor havenbeveiligers. Zij doen dit onder meer via surveillances, cameratoezicht en toegangscontroles. Voorts ziet de beveiliging erop toe dat havenarbeiders zich niet in havengedeeltes begeven waar zij niet mogen komen. Van de verschillende soorten beveiliging kent havensecurity dus een bijzonder uitgebreid takenpakket.

Welke soorten beveiliging passen bij u?

Collectieve beveiliging

Collectieve beveiliging betekent dat men de security voor een bepaald gebouw of gebied samen met een grotere groep belanghebbenden bekostigt. Het verschil met individueel beveiligingswerk is dat de beveiliger verantwoordelijk is voor de veiligheid op meerdere locaties tegelijkertijd. Collectieve beveiliging heeft als voordeel dat het zeer kostenbesparend is. Dat maakt dit soort beveiliging ideaal voor kleine ondernemingen op een bedrijventerrein of kleine middenstanders in een winkelgebied. Doordat de te beveiligen locatie meestal relatief beperkt in omvang is, is de beveiliger indien nodig toch overal snel ter plaatse. Bijvoorbeeld wanneer inbrekers actief zijn, in geval van brandalarm of bij een andere calamiteit.

collectieve beveiliging

Toezichthouder en straatcoach

Bij overlast op straat kunnen meerdere soorten beveiligers worden ingezet. Een toezichthouder bevindt zich preventief op openbare plaatsen, waaronder trein-, bus- en metrostations, winkelcentra en wijken. Deze beveiligers spreken overlastgevers en vandalen aan, voorkomen inbraak en seinen desgewenst de politie in. Straatcoaches doen soortgelijk beveiligingswerk, maar met speciale aandacht voor hangjongeren die voor problemen zorgen. Ze leren de jongeren daarbij vaak persoonlijk kennen. Daarmee heeft een straatcoach een belangrijke taak bij het bevorderen van de rust en veiligheid in woonwijken en op andere kwetsbare locaties.

Welke soorten beveiliging passen bij u?

Kies de beveiliging die bij u past

Met alle soorten beveiligingsdiensten op een rij, hopen wij dat het voor u eenvoudiger wordt om de juiste beveiligers in te huren. Heeft u desondanks nog vragen of wilt u persoonlijk advies? Neem dan contact op. Dan kunnen wij voor u de beste keuze maken uit de beschikbare beveiligingsoplossingen.

Beveiliger nodig?

Met meer dan 20 jaar ervaring staan wij graag voor u klaar. Wij zijn binnen 1 á 2 uur ter plaatse als dat nodig is.

Recensies

De afgelopen 15 jaar hebben wij voor én met talloze organisaties gewerkt.
Hieronder enkele referenties waar we trots op zijn:

Augusto de Campos Neto

Gemeente Amsterdam

"In de 12 jaar dat ik als Adviseur Openbare orde en veiligheid heb gewerkt in Amsterdam heb ik Connect Security kunnen inzetten op complexe uitdagingen. De kracht van Connect Security zit enerzijds in de koppeling kunnen maken tussen praktijk en strategie. Daarmee bedoel ik dat men in staat is goed de complexiteit en omgeving te lezen om dan gezamenlijk een strategie te bepalen voor inzet. Anderzijds de flexibiliteit en kwaliteit van personeel. Zelfs op kortetermijninzet met de juiste personen is geen probleem. Met name in complexe wijken waarin snel schakelen op maat nodig is, kwam Connect Security op het juiste moment. Daarnaast kent men en weet men een koppeling te maken met "de straat". Men heeft personeel die de straat begrijpt, de taal kent en cultuur kent, maar ook kan schakelen op directieniveau. Die wisselwerking is heel belangrijk."

Raymond Kollmuss

Hillen & Roosen

"Werk al velen jaren met connect security.
Mijn ervaring met het bedrijf. En eigenaar Serkan. Is super. Altijd op tijd kunnen leveren. Goed personeel. Altijd dat beetje extra. Mocht je iemand zoeken in beveiliging of verkeersregelaar. Dan raad ik connect zeker aan. Serkan bedankt. Je collega Alami in IJmuiden doet zijn werk uitstekend. Krijg de complimenten van de opdrachtgever."

Plaats een reactie