PIKETNUMMER: 020 - 337 43 69
beveiliger zorg

Ziekenhuis beveiliging voor maximale veiligheid

Gepubliceerd op:

Overal waar mensen samenkomen, kan de veiligheid in het geding komen. Daarom is beveiliging op steeds meer plekken in de maatschappij nodig. Dat geldt voor winkels en evenementen, maar net zo goed voor locaties die traditioneel als een veilige omgeving worden beschouwd. Zo zijn beveiligers bijvoorbeeld ook vaak noodzakelijk in ziekenhuizen. Ziekenhuis beveiliging zorgt ervoor dat de veiligheid voor het personeel, de patiënten en de eventuele bezoekers is gewaarborgd. Voor de beveiliging van een ziekenhuis kunt u rekenen op Connect Security. Wij leveren professionals voor zorgbeveiliging Den Haag, zorgbeveiliging Amsterdam en andere grote steden. En onze beveiligingsmedewerkers zijn natuurlijk ook in te huren voor ziekenhuizen in kleinere plaatsen en buiten de Randstad. Connect Security is daarmee hét adres voor zorgbeveiliging door heel Nederland.

Veiligheid in het ziekenhuis

Een ziekenhuis is bij uitstek een locatie waar men zich veilig moet kunnen voelen en waar het vertrouwen in de medemens centraal dient te staan. Bij het bieden van zorg aan patiënten is tijd bovendien een allesbepalende factor. Het is daarom van het grootste belang dat artsen, chirurgen, verpleegkundigen en andere ziekenhuismedewerkers zich volledig kunnen concentreren op hun taken. Zonder dat ze daarbij afgeleid worden of zich bezig moeten houden met zaken die niet direct met hun werk te maken hebben. Alleen op die manier kan een ziekenhuis de beste zorg leveren. Het creëren van veilige werkomstandigheden is daarbij essentieel. Om de veiligheid in een ziekenhuis en de kwaliteit van de geboden zorg te garanderen, is het inzetten van een beveiligingsbedrijf in de zorg dus onmisbaar.

Waarom professionele ziekenhuis beveiliging cruciaal is

De veranderende maatschappij drukt op meerdere manieren zijn stempel op het dagelijks leven en heeft onder meer gevolgen voor de manier waarop mensen met elkaar omgaan. Dit is niet alleen een probleem van de openbare ruimte, maar speelt in de gehele samenleving. Ook in de zorg ontbreekt het bijvoorbeeld wel eens aan respect voor het dienstdoende personeel.

Bekend zijn de verhalen over hoogoplopende emoties op met name de afdeling spoedeisende hulp. Wanneer het er druk is en mensen lang moeten wachten tot ze geholpen worden, kan dit tot onbegrip en zelfs agressief gedrag leiden. Dit speelt vooral in het weekend, maar beveiliging die zich beperkt tot de vrijdag- en zaterdagnacht is voor ziekenhuizen meestal niet afdoende.

Op doordeweekse dagen en overdag is beveiliging in een ziekenhuis namelijk minstens zo belangrijk. Ook op die momenten kan men immers te maken krijgen met agressie. Bijvoorbeeld wanneer een arts slecht nieuws moet vertellen aan een patiënt of zijn of haar familieleden. Onmacht en emoties kunnen er dan toe leiden dat er een beveiliger aan te pas moet komen om de situatie te de-escaleren.

Ziekenhuis beveiliging voor maximale veiligheid

Daarnaast zijn ziekenhuizen interessante locaties voor mensen die op zoek zijn naar waardevolle spullen, zoals telefoons en portemonnees. Door de toegankelijkheid van het gebouw is een ziekenhuis helaas extra gevoelig voor ongewenste bezoekers. En doordat er veel mensen in- en uitlopen, is het niet altijd duidelijk of iemand met slechte bedoelingen binnenkomt en gaat een insluiper gemakkelijk op in de massa.

Diefstal in ziekenhuizen is iets waar zowel patiënten als medewerkers het slachtoffer van kunnen worden. Wanneer zoiets gebeurt, heeft dat veel impact op het veiligheidsgevoel en het vertrouwen. Daarnaast schaadt het de reputatie van het ziekenhuis. Voor ziekenhuizen en andere zorginstellingen is het dus cruciaal om hun beveiliging serieus te nemen en op orde te hebben. Door een beveiligingsbedrijf in te huren, wordt een ziekenhuis de veilige omgeving die het zijn moet.

Taken en verantwoordelijkheden van ziekenhuis beveiligers

De hierboven vermelde situaties zijn slechts enkele voorbeelden van waarom goede beveiliging in ziekenhuizen noodzakelijk is. Het voorkomen van diefstal en het toezicht houden op de afdeling spoedeisende hulp zijn weliswaar belangrijke verantwoordelijkheden, maar in de praktijk houdt het werk van een ziekenhuisbeveiliger meestal meer in. Het takenpakket van een beveiliger wordt doorgaans dan ook een stuk breder ingevuld en kan onder andere bestaan uit:

 • Toegangscontroles bij de hoofdingang
 • Bewaken van afdelingen met beperkte toegang
 • Bezoekerscontrole op beveiligde of gesloten afdelingen
 • Lopen van openings-, sluit-, brand- en surveillancerondes
 • Bewaking via camera’s in het gebouw
 • Herkennen van verdachte situaties
 • Preventief en de-escalerend optreden
 • Assisteren bij incidenten en calamiteiten

Afhankelijk van de wensen van een instelling kan ziekenhuis- en zorgbeveiliging nog andere werkzaamheden omvatten. Soms wordt van de beveiliger bijvoorbeeld verwacht dat deze tevens ondersteunende taken verricht. U kunt hierbij denken aan receptie- en hostesswerk. De beveiliger is dan verantwoordelijk voor het begroeten, ontvangen en begeleiden van mensen die binnenkomen. Bijkomende werkzaamheden zijn in dat geval het te woord staan en doorverwijzen van bezoekers en patiënten naar de juiste afdeling.

Kwaliteitscriteria voor betrouwbare ziekenhuis beveiliging

Werken als beveiliger in het ziekenhuis is een afwisselende baan en gaat over het algemeen dus verder dan alleen het bewaken van eigendommen. Een beveiliger in een ziekenhuis moet daarom over de juiste vaardigheden beschikken en voldoen aan hoge eisen. Belangrijke competenties en kwaliteitscriteria voor ziekenhuisbeveiligers zijn:

 • Integriteit
 • Zelfstandigheid
 • Representatief voorkomen
 • Overwicht
 • Hoge mate van verantwoordelijkheid
 • Geduldig
 • Alert
 • Sociaal en communicatief vaardig
 • Bestand tegen stress
 • Gastvrij
 • Klantgericht
 • Zich goed kunnen verplaatsen in anderen
beveiliger zorg

De voordelen van onze flexibele en gepersonaliseerde ziekenhuis beveiligingsoplossingen

Elk te beveiligen object vraagt om een specifieke invulling. Voor een ziekenhuis zijn andere beveiligingsoplossingen nodig dan bij kantoor- of retailbeveiliging. En ook ziekenhuizen verschillen onderling dusdanig van elkaar dat niet in alle gevallen zomaar een standaarddraaiboek kan worden gebruikt. Het is immers van belang dat de bij beveiliging van een ziekenhuis, rekening wordt gehouden met de situatie op dat moment.

Connect Security staat voor ziekenhuis beveiliging op hoog niveau en met een breed takenpakket. Flexibiliteit en maatwerk zijn hierbij de uitgangspunten. Daardoor krijgt uw ziekenhuis de beveiliging die het nodig heeft en kunnen wij desgewenst ook aanvullende dienstverlening bieden. Wilt u dat onze beveiligingsmedewerkers ondersteunende receptiewerkzaamheden verrichten? Heeft u alleen bewaking nodig op de spoedeisende hulp? Wilt u beveiliging voor het gehele gebouw of voor een bepaalde afdeling? En moet ook het terrein rond het ziekenhuis in de gaten worden gehouden?

Wij kunnen het allemaal voor u regelen en vullen de beveiliging van uw ziekenhuis in zoals u het hebben wilt. En u staat er daarbij natuurlijk niet alleen voor, want wij denken op alle manieren met u mee en dragen beveiligingsoplossingen op maat aan. Connect Security heeft meer dan 20 jaar ervaring met het beveiligen van zorginstellingen en ziekenhuizen. Onze expertise op dit gebied is dus enorm en wij weten als geen ander wat er allemaal komt kijken bij ziekenhuis beveiliging.

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte en risicobeoordeling

Een ziekenhuis moet een veilige omgeving voor patiënten en bezoekers zijn en een veilige werkplek voor zorgmedewerkers. Daarvoor is de samenwerking met een beveiligingsbedrijf gespecialiseerd in zorgbeveiliging vaak onvermijdelijk. Kiest u voor Connect Security, dan kiest u voor een persoonlijke aanpak met de best denkbare beveiliging.

Om optimaal maatwerk te bieden, gaat onze medewerker eerst met u in gesprek. Tijdens dit gesprek maakt u uw wensen kenbaar en geeft u aan wat u van een beveiliger in een ziekenhuis verwacht. Aan de hand hiervan wordt een risicobeoordeling gemaakt en stellen wij een beveiligingsplan op, dat in alle opzichten rekening houdt met de situatie in en rond het ziekenhuis.

Wilt u de beveiliging van uw ziekenhuis professioneel aanpakken en 100% op orde hebben. Neem dan contact op met Connect Security. Vraag een vrijblijvende offerte aan of maak een afspraak met een van onze specialisten om uw beveiligingswensen te bespreken.

Beveiliger nodig?

Met meer dan 20 jaar ervaring staan wij graag voor u klaar. Wij zijn binnen 1 á 2 uur ter plaatse als dat nodig is.

Recensies

De afgelopen 15 jaar hebben wij voor én met talloze organisaties gewerkt.
Hieronder enkele referenties waar we trots op zijn:

Augusto de Campos Neto

Gemeente Amsterdam

"In de 12 jaar dat ik als Adviseur Openbare orde en veiligheid heb gewerkt in Amsterdam heb ik Connect Security kunnen inzetten op complexe uitdagingen. De kracht van Connect Security zit enerzijds in de koppeling kunnen maken tussen praktijk en strategie. Daarmee bedoel ik dat men in staat is goed de complexiteit en omgeving te lezen om dan gezamenlijk een strategie te bepalen voor inzet. Anderzijds de flexibiliteit en kwaliteit van personeel. Zelfs op kortetermijninzet met de juiste personen is geen probleem. Met name in complexe wijken waarin snel schakelen op maat nodig is, kwam Connect Security op het juiste moment. Daarnaast kent men en weet men een koppeling te maken met "de straat". Men heeft personeel die de straat begrijpt, de taal kent en cultuur kent, maar ook kan schakelen op directieniveau. Die wisselwerking is heel belangrijk."

Raymond Kollmuss

Hillen & Roosen

"Werk al velen jaren met connect security.
Mijn ervaring met het bedrijf. En eigenaar Serkan. Is super. Altijd op tijd kunnen leveren. Goed personeel. Altijd dat beetje extra. Mocht je iemand zoeken in beveiliging of verkeersregelaar. Dan raad ik connect zeker aan. Serkan bedankt. Je collega Alami in IJmuiden doet zijn werk uitstekend. Krijg de complimenten van de opdrachtgever."

Plaats een reactie