PIKETNUMMER: 020 - 337 43 69
beveiliger zorg

Beveiliger zorginstelling: veilige omgeving voor cliënten, bezoekers en personeel

Gepubliceerd op:

Het creëren van en toezien op veiligheid is op tal van plaatsen in de samenleving noodzakelijk. Er zijn echter diverse kwetsbare locaties waar het realiseren van een veilige omgeving extra belangrijk is. Met name zorginstellingen moeten de veiligheid voor het verplegend personeel, cliënten, patiënten, bewoners en bezoekers te allen tijde kunnen waarborgen. Beveiliging is in ziekenhuizen, verpleeghuizen, dak- en thuislozenopvang, psychiatrische centra en soortgelijke instellingen dan ook onmisbaar. Bij Connect Security kunt u terecht voor professionele zorgbeveiligers die alle voorkomende uitdagingen aankunnen.

Zorgbeveiliger in de zorgsector

Een zorginstelling is een veelzijdige werkomgeving, waar van alles kan gebeuren. Dat heeft met meerdere factoren te maken. Ten eerste hebben veel zorgcentra een open karakter. Er lopen de hele dag door mensen in en uit. Daarom is een zekere controle op wie er binnenkomt wenselijk. Ten tweede doen zich bij zorginstellingen vaak onverwachte situaties voor. Dit is inherent aan de aard van de zorgsector. Vooral op de eerste hulp van een ziekenhuis lopen de emoties soms hoog op. Onze beveiligers zijn erop getraind om agressie, dreiging, intimidatie en ander ongewenst gedrag passend op te lossen door de-escalerend op te treden.

Een veilig gevoel dankzij zorgbeveiliging

Het waarborgen van de veiligheid is voor het bieden van goede zorg een belangrijke vereiste. Het zorgpersoneel moet het werk onder de beste omstandigheden kunnen doen en erop kunnen vertrouwen dat de veiligheid zoveel mogelijk gegarandeerd is. Het inhuren van zorgbeveiliging om een ziekenhuis of instelling te beveiligen is de aangewezen manier om een rustige en betrouwbare werkomgeving te realiseren. Zo kan het personeel zich 100% richten op zijn taken.

Wat is een zorg beveiliger?

De mensen die betrokken zijn bij de beveiliging in de zorg doen meer dan alleen het in de gaten houden van wie er binnenkomt. Een gespecialiseerde zorgbeveiliger is namelijk niet alleen verantwoordelijk voor het toezicht, maar fungeert tevens als het visitekaartje van de instelling. De beveiliger bij de ingang is vaak degene die de bezoekers als eerste begroet en indien nodig de weg wijst.

De verdere taken die een beveiliger op zich neemt zijn sterk afhankelijk van het type zorginstelling, maar kunnen onder meer bestaan uit:

  • ondersteuning bieden bij calamiteiten en onverwachte situaties
  • handelen bij agressie, dreiging, ongewenst gedrag en verdachte situaties
  • optreden als gastheer of gastvrouw
  • controlerondes in en rond het gebouw

Om in te staan voor de veiligheid werken zorgbeveiligers intensief samen met het personeel van de instelling.

Zorgbeveiliger voor een ziekenhuis

Zorgbeveiliging in ziekenhuizen

Een ziekenhuis is bij uitstek een locatie die voor iedereen veilig moet zijn. Helaas is het ook een plek waar gemakkelijk emotionele situaties ontstaan. Een patiënt of bezoeker kan immers te maken krijgen met berichten of omstandigheden die veel impact hebben. Maar vanwege de hoge werkdruk en het uitgebreide takenpakket kan het personeel zich niet ook nog eens met beveiliging in de zorg bezighouden. Bovendien is het personeel daar niet voor opgeleid. Het is daarom noodzakelijk om ervaren zorgbeveiligers in te huren. Zij zijn het gewend om een veilige werkomgeving te creëren, en daar heeft iedereen baat bij.

Waarom een zorgbeveiliger inhuren bij Connect Security?

Connect Security is een bekende naam als het om beveiliging gaat. Wij leveren al ruim vijftien jaar beveiligers en zijn actief op veel werkgebieden. De zorgsector neemt daarbij een belangrijke plaats in. Wij leveren personeel aan ziekenhuizen, opvangcentra, verpleeghuizen en psychiatrische zorginstellingen door heel het land. Een beveiliger van Connect Security kan snel schakelen, is communicatief sterk, representatief, gastvrij en kan zich goed inleven in anderen. Al onze zorgbeveiligers hebben een specifiek trainingsprogramma voltooid dat gericht is op het beveiligen van zorgomgevingen. Zij leren daarbij onder meer omgaan met agressie en krijgen observatietraining. Aanvullend zijn er ondersteunende cursussen om zorgbeveiligers up-to-date te houden.

Voordelen van beveiliging in de zorg

De veiligheid van het zorgpersoneel wordt gezien als de voornaamste taak van een zorgbeveiliger. Maar ook de patiënten, overige cliënten en bezoekers moeten zich op hun gemak voelen. Een beveiliger heeft een preventief en de-escalerend effect. Zelfs de zichtbare aanwezigheid van beveiliging kan ongewenste situaties voorkomen.

Zorgbeveiliger op maat

Met Connect Security kiest u voor betrokken en betrouwbare beveiliging. Onze zorgbeveiligers staan voor professionaliteit en flexibiliteit. Daardoor bieden wij u altijd de zorgbeveiliging waar u om vraagt. Dat betekent echter niet dat onze beveiligers zich uitsluitend op het werk in hun taakomschrijving richten. Een zorg beveiliger van Connect Security treedt op waar en wanneer dat nodig is en laat zich er niet van weerhouden een stapje verder gaan.

Veiligheid garanderen bij dak- en thuislozeninstellingen

Wij bieden ook zorgbeveiliging voor opvanglocaties voor dak- en thuislozen. Deze zorginstellingen vragen om een speciale manier van beveiligen. Het leven op straat beïnvloedt het karakter van mensen. En bovendien hebben daklozen vaak te maken met onderliggende problematiek, zoals alcohol- en drugsverslaving. De kans op agressief en onvoorspelbaar gedrag is in dak- en thuislozeninstellingen daarom extra groot. Dit zijn uitdagingen waar al tijdens de opleiding van een zorgbeveiliger rekening mee gehouden wordt. Ze hebben geleerd hoe zij in dit soort gevallen op de juiste manier moeten handelen en wat er van ze verwacht wordt om de boel niet te laten escaleren.

Zorgbeveiliging verlicht het werk van het zorgpersoneel

Beveiligers zijn in de zorgsector onmisbaar. Hun aanwezigheid maakt ziekenhuizen, verpleegcentra, psychiatrische instellingen en opvangcentra een stuk veiliger. Voor de patiënten, cliënten, bezoekers én het verplegend personeel. In het bijzonder voor deze laatste groep is het van groot belang dat zij elke dag weer kunnen rekenen op een veilige setting om in te werken. De wetenschap dat de beveiliging een oogje in het zeil houdt en als de situatie daar om vraagt kan ingrijpen is voor het personeel van een zorginstelling een geruststellende gedachte. Daardoor hoeven zij zich uitsluitend met hun zorgtaken bezig te houden, wat het werk ten goede komt.

Zorgbeveiligers via Connect Security

Zoekt u voor uw instelling professionele zorgbeveiligers die communicatief sterk zijn, de-escalerend kunnen optreden, onverwachte situaties aankunnen en waar nodig ook op andere fronten ondersteuning bieden? Neem dan contact op met Connect Security. Stuur ons een e-mail, bel ons of maak gebruik van het antwoordformulier op onze website. Laat het ook gerust weten als u vragen heeft of aanvullende informatie omtrent beveiliging in de zorg wilt.

Beveiliger nodig?

Met meer dan 20 jaar ervaring staan wij graag voor u klaar. Wij zijn binnen 1 á 2 uur ter plaatse als dat nodig is.

Recensies

De afgelopen 15 jaar hebben wij voor én met talloze organisaties gewerkt.
Hieronder enkele referenties waar we trots op zijn:

Augusto de Campos Neto

Gemeente Amsterdam

"In de 12 jaar dat ik als Adviseur Openbare orde en veiligheid heb gewerkt in Amsterdam heb ik Connect Security kunnen inzetten op complexe uitdagingen. De kracht van Connect Security zit enerzijds in de koppeling kunnen maken tussen praktijk en strategie. Daarmee bedoel ik dat men in staat is goed de complexiteit en omgeving te lezen om dan gezamenlijk een strategie te bepalen voor inzet. Anderzijds de flexibiliteit en kwaliteit van personeel. Zelfs op kortetermijninzet met de juiste personen is geen probleem. Met name in complexe wijken waarin snel schakelen op maat nodig is, kwam Connect Security op het juiste moment. Daarnaast kent men en weet men een koppeling te maken met "de straat". Men heeft personeel die de straat begrijpt, de taal kent en cultuur kent, maar ook kan schakelen op directieniveau. Die wisselwerking is heel belangrijk."

Raymond Kollmuss

Hillen & Roosen

"Werk al velen jaren met connect security.
Mijn ervaring met het bedrijf. En eigenaar Serkan. Is super. Altijd op tijd kunnen leveren. Goed personeel. Altijd dat beetje extra. Mocht je iemand zoeken in beveiliging of verkeersregelaar. Dan raad ik connect zeker aan. Serkan bedankt. Je collega Alami in IJmuiden doet zijn werk uitstekend. Krijg de complimenten van de opdrachtgever."